Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΥΠΟ - ΧΑΡΤΙ
Εντείνουν την εργοδοτική επιθετικότητα

Εντείνεται η εργοδοτική επίθεση και στον κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού καθώς οι εργοδότες επιχειρώντας να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργάτες, μεθοδεύουν κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προχωρούν σε απολύσεις.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, καταγγέλλει τη διεύθυνση της επιχείρησης Γραφικών Τεχνών Κασιμάτης Α.Ε. στα Χανιά της Κρήτης «που με απειλές, εκβιασμούς στους εργαζόμενους επιδιώκει να καταργήσει τη ΣΣΕ και να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων». Οπως σημειώνει, επιδιώκει να αποσπάσει εκβιαστικά υπογραφές απ' τους εργαζόμενους με στόχο να μειώσει το μισθό των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία. Να μην υπογράψει κανείς το επαίσχυντο κείμενο μείωσης των μισθών. Ενωμένοι μαζί με το σωματείο σας μπορείτε να αποκρούσετε τα αντεργατικά μέτρα, αξιοποιώντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Κάτω τα χέρια από τη ΣΣΕ και τα δικαιώματά μας».

Στο μεταξύ η εργοδοσία των Πρακτορείων «Αργος» και «Ευρώπη» προχώρησε σε 19 απολύσεις στα πρακτορεία της Θεσσαλονίκης και άλλες δύο στην «Ευρώπη» της Αθήνας. Στην αντίδρασή της η Ομοσπονδία αφού απαιτεί την ακύρωση των απολύσεων και των αντεργατικών σχεδιασμών σημειώνει: «Η μεγαλοεργοδοσία των Πρακτορείων έχει σχεδιάσει το κτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, με βασικό πυρήνα του σχεδίου την αντικατάσταση των παλιών εργαζομένων με καινούριους μέσα από εργολάβους - δουλέμπορους και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, σύγχρονους δούλους... Οι πάντες γνωρίζουν ότι όλα τα χρόνια, η δουλειά στα Πρακτορεία έβγαινε με σχεδόν μισό προσωπικό, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση. Ακόμα και σήμερα που υπάρχει συρρίκνωση, οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν». Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία σε ξεσηκωμό, με στόχο να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και να ακυρωθούν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Γενική Συνέλευση στα Πρακτορεία

Ταυτόχρονα, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, προχωρά σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15 - 7ος όροφος). Στην ανακοίνωσή της, τονίζει: «Εμείς, το λέμε καθαρά! Στο όνομα της διασφάλισης των κερδών τους, οι εργοδότες μας δε θα διστάσουν να κάνουν απολύσεις! Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μείωσης των θέσεων εργασίας που μπορούν να το ενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή! Θα προβάλουν πλαστά διλήμματα για να κάμψουν τις αντιστάσεις μας!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org