Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι τυφλοί

Αναφορά της ΕΣΚ Τυφλών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή

Από πρόσφατη κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων στο υπουργείο Οικονομικών
Από πρόσφατη κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων στο υπουργείο Οικονομικών
Αναφορά της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσαν χθες οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Μαυρίκος εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Στην αναφορά καταγγέλλεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ και της τρόικας, που υλοποιεί τα αιτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών και γυρίζει τους τυφλούς και τους ανάπηρους στον μεσαίωνα και σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Τα σχολεία σε κατάσταση διάλυσης, οι γονείς σε απόγνωση καλούνται να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους. Στη χώρα μας δεν εκπαιδεύεται ούτε το 10% των τυφλών παιδιών, ειδικό γυμνάσιο - λύκειο δεν υπάρχει. Οι γονείς με τσεκουρωμένους μισθούς και συντάξεις και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απλήρωτοι από 6 έως και 9 μήνες. Η ανεργία στους τυφλούς και στους ανάπηρους τσακίζει κόκαλα, ξεπερνώντας το 95%. Με πρόσχημα τους ανάπηρους "μαϊμού" που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ετοιμάζονται για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και στα επιδόματα των ΑμΕΑ. Ο νέος κανονισμός της εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας (ΚΕΒΑ) σε συνδυασμό με την επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, είναι τα εργαλεία της κυβέρνησης για να πάρουν το φαΐ από το τραπέζι του ανάπηρου και των παιδιών του, να του κόψουν τα φάρμακα και τις θεραπείες».

Η ΕΣΚ Τυφλών υπογραμμίζει πως οι δραματικές καταστάσεις που βιώνουν οι τυφλοί, ιδιαίτερα οι μοναχικοί ηλικιωμένοι και οι άνεργοι, δεν θα τους λυγίσουν και παραθέτουν στους υπουργούς το διεκδικητικό τους πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ