Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων

Καταγγελία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Με ωμή τρομοκρατία και «στημένους» εργοδοτικούς στη συνέλευση των εργαζομένων η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να σιωπήσουν και να αποδεχθούν την επίθεση που έχει εξαπολύσει με απολύσεις, απλήρωτη δουλειά, εκβιαστικές μεταθέσεις, κ.ά.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νομού και σ' όλους τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Εργασίας, Δικαιοσύνης, ΣΕΠΕ) την τρομοκρατία που επικρατεί σ' όλα τα σούπερ μάρκετ της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕΕΕ».

Καταγγέλλει ότι τη Δευτέρα, διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης απειλούσαν τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ΕΚΘ. Την ημέρα της συνέλευσης δύο επιθεωρητές και μια προϊσταμένη ήταν στημένοι μέσα κι έξω από τη συνέλευση για να καταγράψουν τους εργαζόμενους που συμμετείχαν.

Καταγγέλλει τις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν μέσα στα σούπερ μάρκετ της επιχείρησης και συγκεκριμένα: «Απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές, που μόνο στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τις 16 την προηγούμενη βδομάδα. Μη καταβολή μισθού για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Απαγόρευση των αδειών ασθενείας σε εργαζόμενους που έχουν πρόβλημα και τιμωρία τους με μη καταβολή των αντίστοιχων αποδοχών αλλά και απόλυση.

Απλήρωτες υπερωρίες και καταπάτηση του ρεπό (εβδομαδιαία ανάπαυση). Εκβιαστικές μεταθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Εκβιασμοί και απειλές ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνουν χρηματικά ελλείμματα από κλοπές, όταν μάλιστα εξαναγκάζονται να κάνουν χρηματαποστολές, χωρίς αυτό να εντάσσεται στις εργασιακές υποχρεώσεις τους και φυσικά χωρίς καμία πρόνοια ασφάλειας. Πίεση για υπογραφή αδειών που δεν έχουν χορηγηθεί, και άλλα που μαζί με την απαράδεκτη - απάνθρωπη συμπεριφορά των «στελεχών» της επιχείρησης δημιουργούν ένα ζοφερό - βάρβαρο κλίμα μέσα στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org