Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Καταδίκη Αμερικανού πεζοναύτη για βιασμό μαθήτριας

ΣΕΟΥΛ.--

Η δεύτερη πολυετής καταδίκη Αμερικανού πεζοναύτη εδώ και περίπου 20 χρόνια καταγράφηκε χτες στα νοτιοκορεατικά δικαστικά χρονικά με πρωταγωνιστή έναν 21χρονο στρατιώτη που βρέθηκε ένοχος για επανειλημμένους βιασμούς, άλλες σεξουαλικές επιθέσεις, ταπείνωση και βασανισμό μίας 16χρονης μαθήτριας μέσα σε δωμάτιο του μικρού οικοτροφείου όπου κατοικούσε.

Οι επανειλημμένες σεξουαλικές επιθέσεις του 21χρονου πεζοναύτη χαρακτηρίστηκαν αποτρόπαιες, σαδιστικές και ιδιαίτερα διεστραμμένες ενέργειες από τους δικαστές γι' αυτό και απεδείχθησαν μάλλον αναποτελεσματικές οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον για απαλλαγή του δράστη με μία σαφώς πιο ελαφριά καταδίκη από την 10ετή κάθειρξη.

Αρχικά οι δικαστές επιζητούσαν 15ετή κάθειρξη αλλά στη συνέχεια φάνηκαν ηπιότεροι εξαιτίας του λευκού ως τότε ποινικού μητρώου του νεαρού δράστη...

Σε αμερικανικές βάσεις της Ν. Κορέας υπάρχουν περίπου 28.500 πεζοναύτες και κατά καιρούς προβαίνουν σε διάφορα εγκλήματα και επιθέσεις σε βάρος του τοπικού πληθυσμού. Το 2002 η προκλητική αθώωση δύο Αμερικανών μεθυσμένων στρατιωτών που σκότωσαν με το αυτοκίνητό τους δύο μαθήτριες δημοτικού σχολείου είχε προκαλέσει θυελλώδεις διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org