Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστικός αντιμονοπωλιακός αγώνας η λύση για τους λαούς

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Λιβύη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει: «Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία της, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, επισημαίνει τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή της και καταγγέλλει ότι μετά από 7 μήνες βομβαρδισμών, βιβλικών καταστροφών, τη σφαγή χιλιάδων αμάχων, τους χιλιάδες μετανάστες και ξεριζωμένους, το ΝΑΤΟ ανακοινώνει από τη μια ότι τερματίζει τις επιχειρήσεις του στη Λιβύη ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθεί να παραμένει στη χώρα και να συνεχίζει με άλλη μορφή το έργο του σε βάρος του λαού της Λιβύης και των άλλων λαών.

Αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι ο πόλεμος στη Λιβύη, που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ και πλήρωσαν οι λαοί, καμία σχέση δεν είχε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λιβυκού λαού. Αντίθετα, οι 9.600 αεροπορικές επιχειρήσεις, η ναυτική επιτήρηση, η μαζική αποστολή όπλων και στρατιωτών των ξένων δυνάμεων ένα σκοπό είχαν: Τον καλύτερο έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των γενικότερων εξελίξεων στη Λιβύη και στη Β. Αφρική. Ηδη, ιταλικά και ισπανικά πετρελαϊκά μονοπώλια ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οπως και στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Σομαλία και σε άλλες περιοχές, αποδείχτηκε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια δολοφονική πολεμική μηχανή και ο ΟΗΕ απόλυτα χειραγωγημένος από τις ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Ο λαός της Λιβύης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κάτω από την μπότα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των πολυεθνικών τίποτα το θετικό δεν τον περιμένει. Οι μαζικές δολοφονίες και τα πρώτα νομοθετήματα των πρώην στελεχών του Καντάφι που ανέλαβαν την εξουσία με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, ήδη το μαρτυρούν. Μόνον η αντιιμπεριαλιστική πάλη και ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς πολυεθνικές και εκμεταλλευτές καπιταλιστές μπορεί να εκπληρώσει τους πόθους του λαού, να φέρει ειρήνη και αλληλεγγύη στην περιοχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παταγωδώς(2021-03-23 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν πόλεμο;(2013-03-07 00:00:00.0)
Να σημάνει συναγερμός μπροστά στο νέο ματοκύλισμα(2012-07-19 00:00:00.0)
Απαίτηση ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς(2011-08-24 00:00:00.0)
Επεσαν οι μάσκες των μακελάρηδων(2011-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ