Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίδειξη στήριξης των άγριων μέτρων

«Υπεύθυνη» στάση στην προώθηση των άγριων μέτρων επιδεικνύει η ηγεσία της ΝΔ, είτε καλώντας το λαό να πληρώσει τα χαράτσια, είτε αποσαφηνίζοντας ότι δεν πρόκειται «να πάρει πίσω» κανένα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. «Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε! Εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας, να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας! Και, μάλιστα, να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όλους όσοι αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης, σχολιάζοντας το μέτρο των αποδείξεων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «ανεπάρκεια», «ανικανότητα» και «αναλγησία».

Στο διά ταύτα, όμως, καλεί το λαό να συμμορφωθεί και να πληρώσει τα χαράτσια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Στο ίδιο πνεύμα, ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας διευκρίνισε χτες με νόημα ότι η ΝΔ δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για να πάρει πίσω το χαράτσι στα ακίνητα. «Μένω στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει στο Ζάππειο και στη ΔΕΘ», απάντησε όταν ρωτήθηκε (στην ΕΡΑ) για το αν η ΝΔ μετά τις εκλογές θα πάρει πίσω το αντιλαϊκό μέτρο. Φυσικά, ούτε στο Ζάππειο, ούτε στη ΔΕΘ υπήρξε οποιαδήποτε δέσμευση για ακύρωση του μέτρου από μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε χτες (στον «Real Fm») ότι «όχι, δεν έχουμε αναλάβει καμία δέσμευση ότι θα επαναπροσλάβουμε όσους μπουν στην εφεδρεία ή απολυθούν στο Δημόσιο».

Τη συναινετική στάση της ηγεσίας της ΝΔ ανέδειξε ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος:«Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση η ΝΔ δεν έχει οδηγήσει την πολιτική αναμέτρηση στο πεζοδρόμιο. Εχουμε ψηφίσει επιλογές στο κοινοβούλιο οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας και ουδέποτε η ΝΔ εμπόδισε την κυβέρνηση να κυβερνήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον ΑΝΤ1), καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιτυγχάνει στόχους στην κατεύθυνση στην οποία συμφωνούμε, στους δημοσιονομικούς στόχους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ