Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποσπάσματα από τις ομιλίες

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που σημείωσε: «Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας, που εδώ και μήνες διαμαρτύρεται και αγωνίζεται ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές».

«Δεν ρώτησαν κανέναν μας πώς μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια. Δεν ρώτησαν τους ανέργους και τους απολυμένους πώς θα το πληρώσουν. Δεν ρώτησαν τον απολυμένο από τον "Κωνσταντακάτο" με τα 3 παιδιά και την υποαπασχολούμενη γυναίκα τι απ' όλα πρέπει να πληρώσει», επισήμανε ο Ιάκωβος Γαλιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος».

Ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, τόνισε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετράμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό ο δρόμος της ανυπακοής, της απειθαρχίας στα φοροχαράτσια και συνολικά σε αυτή την πολιτική οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος. Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Για να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή».

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Παναγιώτης Μαυρίκης, από την Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ, που είπε: «Η κυβέρνηση αυτή, με τις επιταγές της τρόικας και τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, έχει αποφασίσει με κάθε μέσο, πατώντας πάνω στα πτώματα των αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών, να χαρίσει τον κλάδο στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε. Επιστρέφουμε το λογαριασμό σε αυτούς που ευθύνονται για τη φτώχεια μας. Την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί να πληρώσουν το λογαριασμό».

Η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, σημείωσε: «Λίγες μέρες πριν το υπουργείο Οικονομικών ξαναχτύπησε, ανακοινώνοντας τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ για να φορολογήσει μέχρι και εκείνον που έχει εισόδημα 357 ευρώ το μήνα, βάζοντας επιπρόσθετα την προϋπόθεση να καλύπτει το 60% του εισοδήματος με αποδείξεις. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωνε νέα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου».

Από την Ομοσπονδία των ΕΒΕ Ανατολικής Αττικής, ο πρόεδρος Νίκος Στεφανίδης σημείωσε: «Τις επόμενες μέρες χέρι με χέρι με τους εργάτες στα εργοστάσια, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να οργώσουμε στην κυριολεξία όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 19 του μήνα».

Ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, κάλεσε τους γονείς «οργανωμένα, μαζικά, να απαντήσουν στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και το μπαράζ διώξεων που προσπαθούν να περάσουν κυβέρνηση, δήμαρχοι, διευθυντές, εισαγγελείς, αστυνομία, απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές που βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και καταλήψεις αυτό το διάστημα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα».

Ο Γιώργος Χρονόπουλος, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), τόνισε: «Σε όσους μηρυκάζουν ότι το ΠΑΜΕ καλεί σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής και ότι θέλει να καταλύσει τους νόμους, τους απαντάμε με τα λόγια ενός μεγάλου διανοούμενου: "Οταν η αδικία είναι νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ