Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα

Η χτεσινή (φωτ.) όπως και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα
Η χτεσινή (φωτ.) όπως και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα
Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» προς το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, ζητώντας να απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων μετά από κινητοποίηση που έγινε χτες στο νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου κι από κει έκαναν πορεία προς την Α' ΥΠΕ, όπου μια αντιπροσωπεία συνδικαλιστών κι εργαζομένων συναντήθηκε με τον διοικητή της Α' ΥΠΕ. Οι εργαζόμενοι του κατέθεσαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία για ασθενείς και εργαζόμενους, τις απανωτές μειώσεις στους μισθούς τους, την «εργασιακή εφεδρεία» που είναι προ των πυλών, αλλά και συνολικότερα τα αδιέξοδα που τους έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως αποφάσισαν να αντιδράσουν και να οργανώσουν την πάλη τους. Του είπαν, τέλος, για την απαράδεκτη προσπάθεια εκφοβισμού τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου με την απειλή των ασφαλιστικών μέτρων.

Μετά από αυτήν την παρέμβαση, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραιτείται από τα ασφαλιστικά μέτρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σας δηλούμε ότι παραιτούμεθα του δικογράφου της αιτήσεώς μας και δεν θα παραστούμε κατά την ημερομηνία συζητήσεως, την 12η Οκτωβρίου ενώπιον του ως άνω δικαστηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ