Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα αζήτητα της κυβέρνησης οι λαϊκές ανάγκες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο; Αναφωνεί εξοργισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κι αυτό προκειμένου να δικαιολογήσει τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που «ψήνει» η κυβέρνηση.

Ισως αν ρίξει μια ματιά στους παιδικούς σταθμούς που δεν έχουν προσωπικό, στα νοσοκομεία που δεν έχουν γιατρούς και νοσοκόμες, στις υποδομές πρόνοιας που λειτουργούν με το 50% του αναγκαίου δυναμικού να αποκτήσει μια ...καλύτερη ιδέα για το πράγμα.

Μόνο που το ποιος πλεονάζει ή όχι στο δημόσιο τομέα δεν θα αποφασιστεί με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού (ποιος ασχολείται μαζί του άλλωστε!). Αλλά με το πώς θα δημιουργηθεί... πρωτογενές πλεόνασμα για να αποπληρωθούν τόκοι στους δανειστές.

Σε τελική ανάλυση για ποιο άλλο λόγο μπορεί να υπάρχει ο δημόσιος τομέας αν όχι για να αποπληρώνονται όλοι αυτοί;

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ... «παράνομο» να μην πληρώνει κανείς τα χαράτσια που μας επιβάλλουν και ακόμη περισσότερο το να καλεί και άλλους να αντισταθούν στην φοροεπιδρομή, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου!

Εξυπακούεται φυσικά πως είναι απολύτως «νόμιμο» να πληρώνει φόρο κάποιος που αμείβεται με 350 ευρώ, να πληρώνει φόρο κατοικίας μέσω της ΔΕΗ ένας άνεργος και να κόβεται το ρεύμα σε νεφροπαθείς.

Εξαιρετικά σύννομο είναι επίσης το να βάζει λουκέτο μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, να χάνει τη γη του ένας μικροαγρότης, να καταργείται το 8ωρο σε έναν εργαζόμενο, να πληρώνεται κάποιος 400 ευρώ το μήνα λόγω ελαστικής απασχόλησης και τόσα άλλα.

Προφανώς όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική θα καταλάβουμε πολύ καλά την έννοια αυτών των όρων, του «νόμιμου» και του «παράνομου» όπως την εννοούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ με τον ΛΑ.Ο.Σ. που τη στηρίζουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Νόμιμο» είναι αυτό που συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και το «βγάζει» με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την κρίση. «Παράνομο» είναι ... οτιδήποτε άλλο και πολύ περισσότερο ό,τι αντιστέκεται σ' αυτή την επιλογή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ