Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Καταλήψεις σε δημαρχεία

Καταλήψεις έγιναν χτες σε μια σειρά δήμους από εργαζόμενους στους ΟΤΑ ενάντια στη διαρκή αντεργατική επίθεση. Στις καταλήψεις, όπου πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις (π.χ. Περιστέρι, Αγιος Στέφανος, Κηφισιά, Πετρούπολη, Ρόδος), αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα και η απειθαρχία - ανυπακοή ενάντια σε μέτρα που λεηλατούν το εισόδημα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που κατήγγειλαν τη στάση των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ οι οποίες δεν υιοθετούν το στόχο της μαζικής αγωνιστικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση. Οσο και αν αυτές οι πλειοψηφίες ανεβάζουν τους τόνους σε λεκτικό επίπεδο, στην πράξη γίνεται πλέον αντιληπτό από μεγάλο κομμάτι εργαζομένων ότι δε θέτουν καν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τη στάση που κράτησε η ΠΑΣΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ροδιέων όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Με διάφορα προσχήματα (δε θα συμμετάσχει το προσωπικό, είναι άρρωστος ο πρόεδρος του Σωματείου,) αλλά και απειλές προσπάθησε να εμποδίσει τη χτεσινή κατάληψη. Στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου απείλησε ότι θα βάλει απουσία σε όσους εργαζόμενους δεν πάνε στη δουλειά και κάνουν κατάληψη!

Η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι ήταν σαφής. Διακόσιοι περίπου εργαζόμενοι (σε προηγούμενες κινητοποιήσεις η συμμετοχή ήταν της τάξης των 15 έως 20 ατόμων) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων συμμετέχοντας στην κατάληψη του δημαρχείου. Μετά την κατάληψη, έγινε συνάντηση με τη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να δεσμευθεί ότι δε θα εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία και θα διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων. Ομως, η δημοτική αρχή απέφυγε να δεσμευθεί και απεναντίας εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι θα εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ