Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απόλυτη η επιτυχία της απεργίας σε όλα τα Μέσα

Με επιτυχία έγιναν και οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ παρά τις επαναλαμβανόμενες δικαστικές διώξεις των απεργών από την κυβέρνηση του κεφαλαίου. Χειρόφρενο τράβηξαν στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό, το τραμ, τον προαστιακό και στο σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία που θα επιφέρει νέα μείωση του προσωπικού και οδηγεί στην απόλυση.

Σήμερα, αναμένονται να υπάρξουν αποφάσεις για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στα λεωφορεία θα γίνει στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 11 π.μ. - 5 μ.μ. και νέα γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της δράσης.

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση προσφεύγει διαρκώς στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολούθησε και πριν από λίγους μήνες όταν ήταν να περάσει τους νόμους για τις συγκοινωνίες. Ετσι, προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους και στην κατεύθυνση αυτή φέρνει και σήμερα στα δικαστήρια τις χτεσινές απεργίες στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τέλος, να σημειωθεί ότι υπήρξαν νέες καταγγελίες για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από την κυβέρνηση με τη χρήση ιδιωτικών λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ