Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αμερικανικά μη επανδρωμένα εναντίον ΡΚΚ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Στην ανάπτυξη αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «Predator» συμφώνησαν οι ΗΠΑ για την «παρακολούθηση Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ», όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να αγοράσει ή να ενοικιάσει τα αεροσκάφη και η πρόταση προχωρά στην εξέταση των τελικών λεπτομερειών. Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε χθες ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την αδειοδότηση του τουρκικού στρατού προκειμένου να πραγματοποιεί επιθέσεις εκτός συνόρων, με στόχο «αντάρτες» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.

Η φιλολογία επί του θέματος ενισχύθηκε και από την επιδρομή που πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΡΚΚ το Σάββατο εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Σίρτη, με αποτέλεσμα στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν να χάσουν τη ζωή τους πέντε Τούρκοι αξιωματικοί της αστυνομίας και να τραυματιστούν ακόμα εννιά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Τη ζωή τους, όπως αναφέρθηκε, έχασαν και τρεις «αντάρτες του ΡΚΚ».

Χθες βράδυ στην Αγκυρα σημειώθηκε νέα έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι και πιστεύεται ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ