Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση σε βάση της CIA

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σε «παράρτημα» της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ που λειτουργούσε σύμφωνα με πληροφορίες ως βάση της CIA στο Αφγανιστάν, επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ο Αφγανός υπάλληλος ο οποίος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας έναν Αμερικανό του πολιτικού προσωπικού. Τα κίνητρα του ενόπλου ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση «ερευνώνται», σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, ενώ δεν υπήρξε κανένα σχόλιο εκ μέρους της CIA. Η επίθεση έδωσε τροφή στη σεναριολογία ότι «Ταλιμπάν» προσπαθούν να αμφισβητήσουν την «παράδοση του ελέγχου ασφάλειας» από τις κατοχικές δυνάμεις στις από την κατοχή καθοδηγούμενες αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις, υποκινώντας τέτοιου είδους περιστατικά.

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών καταδικάστηκε χτες ο Αντριου Χολμς, ένας από τους πέντε Αμερικανούς στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι σκότωσαν άοπλους αμάχους εν ψυχρώ, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την υποκρισία των ΗΠΑ και τους στόχους της κατοχής. Ο Α. Χολμς ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία ενός εφήβου, με τις κατοχικές δυνάμεις να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την επταετή καταδίκη του για να δείξουν ότι υπάρχουν έστω και κάποια ψήγματα δικαιοσύνης, χωρίς επιτυχία.

Στο Πακιστάν ακόμα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη, στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι νεκροί χαρακτηρίζονται «Ταλιμπάν», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες. Παράλληλα, το Ισλαμαμπάντ απαντά στις ΗΠΑ ότι ο πακιστανικός στρατός δεν μπορεί να αναλάβει επιπλέον δράση εναντίον του δικτύου Χάκανι, υποστηρίζοντας ότι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ