Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο οργανωμένος λαός...

«Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα ενάντια στα χαράτσια, οι χιλιάδες εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών που οργάνωσαν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τα σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς, δείχνουν τη δυναμική της οργανωμένης λαϊκής πάλης και τη δυνατότητα ο λαός να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ακυρώσει στην πράξη αντιλαϊκά μέτρα. Δημιουργώντας ανυπέρβλητες δυσκολίες στην κυβέρνηση, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στα αστικά κόμματα που στηρίζουν την πολιτική σωτηρίας του κεφαλαίου και σφαγής του λαού, με ολοένα και πιο άγρια μέτρα.

...έχει τη δύναμη...

Το ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών όταν είπε ότι η τρόικα, το ΕΚΟΦΙΝ αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου των χαρατσιών γιατί οξύνονται οι λαϊκές αντιδράσεις. Το δείχνει η αντιπαράθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έγινε αφορμή για μετάθεση της ψηφοφορίας της τροπολογίας για το χαράτσι, ανεξάρτητα αν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν, στηρίζουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Και τα δύο παραδείγματα αντανακλούν τη δύναμη της λαϊκής πάλης που ακόμη δεν έχει εκφραστεί, αλλά πρέπει να το κάνει, σε όλο της το μέγεθος.

...να τους μπλοκάρει

Μπορεί ο οργανωμένος λαός σύσσωμος να τους μπλοκάρει, δημιουργώντας ρήγματα. Τι μπορούν να κάνουν αν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι που έχουν ήδη χρεοκοπήσει από την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση δεν πληρώσουν τα χαράτσια; Η πλουτοκρατία θα χάσει. Γι' αυτό ούτε βήμα πίσω από αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, αυτό πρέπει να κάνει. Αυτή η αναμέτρηση να συνεχιστεί, είναι ο αποτελεσματικός μονόδρομος για το λαό» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ