Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε ρόλο συντονιστή του κυβερνητικού έργου

Πιέζει για να ξεπεραστούν «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων

Την «εικόνα διάλυσης» και τα «φαινόμενα ασυνεννοησίας» μεταξύ των υπουργών αναδεικνύει ως μείζονα η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρώντας ουσιαστικά να σπρώξει την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων. Στο πλαίσιο της συστράτευσης για την εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ρόλο συντονιστή του κυβερνητικού έργου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της πλουτοκρατίας για νέες «καθυστερήσεις» και «παλινωδίες» εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Είχαμε πει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. Τελικά, αποδεικνύεται μπουλούκι ατάκτων», τόνισε στη χτεσινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου, διαπιστώνοντας ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοδιαψεύδονται και αλληλοδιαψεύδονται, για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, προκαλώντας βάναυσα - χωρίς ίχνος σεβασμού - τον κόσμο, που υφίσταται άδικες θυσίες, εξαιτίας της πολιτικής τους». Ως παραδείγματα, ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «ο κ. Πάγκαλος διαψεύδει τον κ. Μόσιαλο που μιλά για 30 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και αποκαλύπτει πως "το πιθανότερο 70 χιλιάδες"».

Φυσικά, για τα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει εκφράσει καμία ουσιαστική διαφωνία. Αντίθετα διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι συμφωνεί απόλυτα με τους στόχους, ενώ δεσμεύεται ότι θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση, τους περισσότερους από κοινού με τη ΝΔ. «Δεν μιλάμε για αλλαγή στόχων (...) Φυσικά το κράτος έχει συνέχεια και ό,τι έχει ψηφιστεί ισχύει ως νόμος του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες (στην ΕΡΑ) ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Ν. Μηταράκης.

Παρ' όλα αυτά, στελέχη της ΝΔ δε διστάζουν να ψηφοθηρούν ασύστολα στις πλάτες των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και απολύσεων. Ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος δήλωσε χτες ότι το κόμμα του δε θα θεωρήσει απολυμένους όσους υπαλλήλους μπουν σε εργασιακή εφεδρεία, επιχειρώντας ουσιαστικά να τους θέσει υπό καθεστώς κομματικής ομηρίας. «Για εμάς, όσοι είναι στην εργασιακή εφεδρεία, θα υλοποιήσουμε το μέτρο όπως εμείς το έχουμε εξαγγείλει (...) Αρα εμείς δεν θα θεωρήσουμε ότι αυτοί είναι απολυμένοι», δήλωσε (στο «Vima fm»), εμπαίζοντας απροκάλυπτα τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ