Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Παζάρια στο έδαφος της ελεγχόμενης πτώχευσης

Συζητούν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, με δεδομένη τη βίαιη χρεοκοπία του λαού

Καθήκον του λαού είναι ο ξεσηκωμός, για να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και χαράτσια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος εκβιασμών και μέτρων
Καθήκον του λαού είναι ο ξεσηκωμός, για να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και χαράτσια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος εκβιασμών και μέτρων
Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόικα, επανασχεδιάζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, στην προοπτική της πλήρους ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, με ορίζοντα το 2014, στο επίκεντρο των εξελίξεων έχει επανέλθει το θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50% αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπέρ μιας τέτοιας «λύσης» για το κεφάλαιο, που ούτως ή άλλως προϋποθέτει τη βίαιη και χωρίς τέλος χρεοκοπία του λαού, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει, ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητείται ως σοβαρό ενδεχόμενο σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, για συγκυριακούς προφανώς λόγους, επιχειρεί να υποβαθμίσει τις απόψεις αυτές, ισχυριζόμενος ότι η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στις αποφάσεις της 21ης Ιούλη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές προθέσεις, για την εκ βάθρων κατεδάφιση ως το 2014 σε ό,τι έχει εναπομείνει από τη λαίλαπα των εφαρμοζόμενων μέτρων.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωζώνη και για την ίδια την Ελλάδα». Απαντώντας στις φήμες περί νέου μεγαλύτερου «κουρέματος», αναφέρει ότι «όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση».

Στη συνέχεια, αποκαλύπτει ο ίδιος, γιατί δεν επιθυμεί να έλθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θέμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, καθώς, όπως ο ίδιος ομολογεί, αυτό που σήμερα προέχει, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων, προκειμένου να καθαρίσουν το έδαφος, από κάθε είδους λαϊκή κατάκτηση. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «...η Ελλάδα λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους από φέτος ως το 2014. Προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή και επιμέλεια, σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI ( συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους) που είναι βασικός πυλώνας της 21ης Ιουλίου».

Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να σβήσει τις φωτιές που ο ίδιος άναψε, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να είναι αυτός που αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται για νέο «κούρεμα» του ελληνικού κρατικού χρέους, σε σχέση πάντα με τις αποφάσεις της 21ης του Ιούλη, σε ενημέρωση που έκανε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Πέμπτη.

Οχι ότι ο ίδιος διαφωνεί με τη λύση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που ήδη σχεδιάζεται. Απλώς έκρινε ότι αυτό που προέχει σήμερα πολιτικά, είναι να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με το λαϊκό κίνημα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν χωρίς αντιστάσεις, το νέο εφιαλτικό τοπίο που με επιμέλεια φιλοτεχνούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ