Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Χρέος μας ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία του Κώστα Ζιώγα, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

Στις πτυχές της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης, στους άμεσους στόχους της πάλης και στην κατεύθυνσή της, αναφέρθηκε ο Κώστας Ζιώγας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος έκανε την κεντρική ομιλία.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση είπε:

«Οι καινούριοι φόροι αφαιρούν μέχρι και τρεις μισθούς από τη λαϊκή οικογένεια.

Είναι ώρα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με αιχμή τη νέα φοροκαταιγίδα. Αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η αρχή μιας μάχης για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων λαϊκών μαζών.

Αυτό σημαίνει ότι τα Σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές, κλπ. πρέπει να καταγράψουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν επείγοντα προβλήματα και που είναι δεκάδες χιλιάδες και να παρέμβουν αποφασιστικά. Να διεκδικήσουν με πολύμορφες ενέργειες μέτρα προστασίας από την εξαθλίωση. Καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, θέρμανση. Καμία οικογένεια να μη στερηθεί τα φάρμακα, την περίθαλψη.

Συντεταγμένα, μέσα από τα Σωματεία και τις ταξικές οργανώσεις να συγκεντρώσουμε τα φορομπηχτικά έντυπα που ήδη αποστέλλονται από τις εφορίες και να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε. Η άρνηση πληρωμών της νέας φορομπηχτικής επέλασης μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή μορφή συσπείρωσης για την προαγωγή της λαϊκής συμμαχίας.

Με σύνθημα "δεν έχουμε να πληρώσουμε - δε θέλουμε να πληρώσουμε" δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις σας που την υπηρετούν. Παλεύουμε με γραμμή ρήξης κι αντεπίθεσης που θα έχει στην προμετωπίδα της το σύνθημα "για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός". Απειθαρχούμε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Δεν εξαρτάται μόνο από τους καπιταλιστές, από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα κόμματα του κεφαλαίου τι θα γίνει. Το τι και πόσο θα περάσει από αυτά τα μέτρα εξαρτάται καθοριστικά από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».

Μιλώντας για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, σημείωσε:

«Ολα τα επιτελεία και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου, με βαρύ πυροβολικό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ επιδιώκουν να πείσουν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια ότι είναι εθνική προδοσία να αντιστέκεται σε αυτά τα μέτρα. Προδότης γίνεται ο εργάτης που αποδέχεται αυτά τα μέτρα, που υποκύπτει στους εκβιασμούς.

Το ατομικό και το συλλογικό καθήκον κάθε εργάτη και εργάτριας, κάθε λαϊκής οικογένειας είναι να κάνουμε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό, ρωμαλέο και αποφασισμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα αντίστασης, παρεμπόδισης, ματαίωσης των αντιλαϊκών μέτρων. Πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα μας. Επόμενος σταθμός πρέπει να είναι μια μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση που θα αναμετρηθεί με τους εκβιασμούς και τις επιθέσεις των μονοπωλίων.

Το ατομικό και συλλογικό μας χρέος είναι να γυρίσουμε την πλάτη στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., που καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να υλοποιηθούν όλες οι αντιλαϊκές δέσμες μέτρων. Να ψάχνουν με το φανάρι του Διογένη για να βρουν εργατική και νεανική ψήφο. Να τους αναγκάσουμε να πάνε σε εκλογές για να τους κοντύνουμε τα ποδάρια, τόσο που να τους πιάσει πανικός νιώθοντας την "καυτή ανάσα" του κινήματός μας στο σβέρκο τους.

Το χρέος μας είναι να δυναμώσουμε την κοινωνική μας συμμαχία για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα του δρόμου για βαθύτερες αλλαγές. Για μια λαϊκή εξουσία που θα εφαρμόσει με εμάς και για εμάς ένα πρόγραμμα λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org