Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις και επεισόδια

Ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, τους «αγανακτισμένους» και τους φιλάθλους του Ηρακλή.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί κατευθύνθηκε αρχικά και η πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Μετά τη συγκέντρωση, η πορεία τους ακολούθησε άλλη διαδρομή. Σ' αυτήν εντάχθηκαν και δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Λευκό Πύργο έγινε η συγκέντρωση των «αγανακτισμένων».

Χιλιάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί από όλη την Ελλάδα είχαν συγκεντρωθεί στο «Ιβανώφειο» και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Εκτεταμένη χρήση χημικών

Εκεί μπροστά, στην πλατεία της ΧΑΝΘ έξω από τη ΔΕΘ, ξεκίνησαν αρχικά τα επεισόδια τα οποία στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης και κορυφώθηκαν αργά το βράδυ στην οδό Εγνατία, μεταξύ ΔΕΘ και ΑΠΘ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εκτεταμένη χρήση χημικών. Συνολικά έγιναν 93 προσαγωγές από τις οποίες οι 9 κατέληξαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, την Κυριακή οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος σε βάρος των 8 άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ενας αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατείχε αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Επίθεση των ΜΑΤ σε στέλεχος του ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος του Ανδρέα Τσατσάγια, μέλους της Γραμματείας της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, ο οποίος οδηγήθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ο Α. Τσατσάγιας , ερασιτέχνης οπερατέρ, κατέγραφε με την κάμερά του στη νότια είσοδο της ΔΕΘ τα γεγονότα που διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί όταν δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ με σκοπό να καταστρέψουν την κάμερα και τα ντοκουμέντα που είχε καταγράψει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ