Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για δεδουλευμένα και μέτρα ασφάλειας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί στη Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου μαζί με εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργολαβικές εταιρείες.

Ζήτημα αιχμής της κινητοποίησης ήταν ότι οι περίπου 100 εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ατέρμων», που λειτουργεί ως υπεργολάβος, είναι σχεδόν τρεις μήνες απλήρωτοι. Το ίδιο συμβαίνει στην πλειοψηφία των εργολαβικών και υπεργολαβικών εταιρειών οι οποίες έχουν αναλάβει έργα της ΔΕΗ στον τομέα του δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό το Συνδικάτο θα προχωρήσει σε ανάλογες παρεμβάσεις σε εργοτάξια τις επόμενες μέρες.

Ακόμα τέθηκε το ζήτημα της μη τήρησης των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας (ΥΑΕ) στην Εργασία με αφορμή τα τρία θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν συμβεί σε εργολαβίες τους τελευταίους μήνες.

Το Συνδικάτο απαίτησε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι και επισήμανε πως η ΔΕΗ οφείλει να ελέγχει αν τηρούνται οι ΣΣΕ. Να σημειωθεί ότι ανάλογη παρέμβαση έχει κάνει το Συνδικάτο στις αρχές του καλοκαιριού για την εργολαβική εταιρεία «Εντεχνος», με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι σε αυτή να έχουν πάρει ένα μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων τους.

Ο διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής, Α. Πατερώνης, παραδέχθηκε το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων που υπάρχει στις εργολαβίες και δεσμεύθηκε ότι θα ελέγξει αν οι εργαζόμενοι πληρώνονται σύμφωνα με τη ΣΣΕ τις επόμενες μέρες και ότι τεχνικοί ασφαλείας θα εξετάσουν αν τηρούνται τα μέτρα ΥΑΕ στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org