Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Στα γερά για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

Τρίωρες στάσεις εργασίας στις 22 Σεπτέμβρη και απεργία στις 11 Οκτώβρη

Στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, έχει ριχτεί η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Για τις 22 Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας (στην αρχή της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας) και στις 11 Οκτώβρη προχωρά σε πανελλαδική απεργία, απαντώντας στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Οι εργοδότες εξακολουθούν, προκλητικά, να αρνούνται οποιαδήποτε συνάντηση με την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία πρόσκληση της Ομοσπονδίας προς τις εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου για το θέμα, οι εργοδότες απάντησαν με επιστολή τους πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησης - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους.

«Οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΜΕΕ - ΣΕΒ) και οι κυβέρνηση - ΕΕ θέλουν να καταργήσουν την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα. Δε θα τους περάσει», επισημαίνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων με σχετική ανακοίνωσή της. Και σημειώνει: «Ολοι στον αγώνα, ξεσηκωμός! Οι θυσίες του αγώνα δεν είναι τίποτα μπροστά στα βάσανα που καθημερινά μας φορτώνουν κυβέρνηση - εργοδότες και όλο το μπλοκ των συμμάχων τους».

Εκδήλωση για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μεταξύ, προχτές, Κυριακή, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, μαζί με την Επιτροπή Ανέργων του σωματείου, πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπου συμμετείχαν άνεργοι και εργαζόμενοι του κλάδου με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Παιδιά και γονείς πήγαν στο φιλόξενο χώρο του συνδικάτου τους, όπου τα παιδιά απασχολήθηκαν ζωγραφίζοντας, κάνοντας χειροτεχνία και παίζοντας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τους δόθηκαν δώρα (σχολικά είδη).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανέργους του κλάδου μπροστά στη νέα σχολική χρονιά. Εκεί, συζητήθηκε η διαμορφούμενη κατάσταση στην Παιδεία. Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Βασίλης Τόγιας, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδικάτου, τόνισε: «Εμείς, οι γονείς και τα παιδιά μας, πρέπει να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε πως είναι αδύνατον αυτοί που με τις πολιτικές τους μας καταστρέφουν τη ζωή σήμερα, να θέλουν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας». Απ' την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου, Θανάσης Φωτόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στη διογκούμενη ανεργία στον κλάδο επισημαίνοντας: «Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των ανέργων», αφού, όπως υπογράμμισε, μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι του κλάδου οδηγήθηκαν στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ