Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11061

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
  • Το Φεστιβάλ φιλοξενεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, γίνεται χώρος συνάντησης φορέων, οργανώσεων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, νέων εργαζόμενων και ανέργων.
  • Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Χιώνης.

ΣΕΛ.  10   -   11

Γεύματα πείνας για παιδιά σε παιδικούς σταθμούς

Ξεσηκωθείτε! Ενάμισι κιλό ψάρι ή ενάμισι κιλό κιμά ή τρία κιλά μοσχάρι ή τρία κιλά κοτόπουλο, είναι το μεσημεριανό φαγητό για 75 παιδιά, που κινδυνεύουν από υποσιτισμό

Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής και η στάση πληρωμών σε κοινωνικές δαπάνες στο όνομα αντιμετώπισης του χρέους, με ευθύνη και της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης, έχουν δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά. Ετσι με τις ποσότητες για το μεσημεριανό φαγητό 75 παιδιών σε ημερήσια βάση, που θα βρεθούν στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ρίου, καθώς και σε άλλους τρεις παιδικούς σταθμούς, καταδικάζουν μικρά παιδιά σε υποσιτισμό. Αυτό προκύπτει από τη νέα κατάσταση παραγγελιών που εξέδωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας - Πρόνοιας και το αρμόδιο τμήμα της δημοτικής αρχής Πάτρας, για το μήνα Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  2

ΠΑΜΕ
Να οργανωθεί η πάλη ενάντια στη φοροληστεία

Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για τη συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην καταβληθεί ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία. Αυτό το άμεσο επιτακτικό καθήκον μπαίνει μπροστά στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3

Η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα

Η σημερινή συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 στις 10.30 π.μ. και σε μαγνητοσκόπηση από την τηλεόραση του «902», αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.


Ανατριχιαστικό...

Είναι ανατριχιαστικό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια. Αν σ' αυτό προστεθεί ότι οι μισθοί για τους νέους είναι 500 ευρώ και για τους υπόλοιπους 625 ευρώ με ορίζοντα πεντάμηνη εργασία, τότε η ανάπτυξη που οραματίζονται κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι φρίκη για την εργατική τάξη. Γιατί είναι αδύνατο να ζήσει εργατική οικογένεια με ένα μόνο εργαζόμενο και μ' αυτούς τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που πασχίζει για την έξοδο σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Στέλνει στον αργό θάνατο τους εργαζόμενους, το λαό, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Ο Κ. Μαρξ έγραφε στο «Κεφάλαιο» για την κυνικότητα των καπιταλιστών, που φορτώνουν αβάσταχτα βάσανα τους εργάτες: «Μήπως θα 'πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας»; Οι εργαζόμενοι, ο λαός να πουν φτάνει πια. Τώρα αγώνας για την ανακούφιση των οικογενειών μας σε ρότα σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.



ΚΕΘΕΑ
Δραματικές επιπτώσεις από τις περικοπές

ΣΕΛ.  18
ΑΙΓΑΛΕΩ
Μαφιόζικη επίθεση σε στελέχη της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Για το δικαίωμα στη μόρφωση

ΣΕΛ.  15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΔΕΘ
Λάκκος των λεόντων η αστική εξουσία

ΣΕΛ.  6
Σήμερα η πολιτική κηδεία του σ. Μήτσου Στολίδη

ΣΕΛ.  19
ΗΣΑΠ
Οι μετατάξεις «εκτροχιάζουν» την ασφάλεια

ΣΕΛ.  22
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Διαδήλωσαν μαζικά

ΣΕΛ.  27
ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Πετυχημένη η πρώτη μέρα απεργίας

ΣΕΛ.  21
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μέτρα και χαράτσια πτωχεύουν τη λαϊκή οικογένεια

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη συνεχή χειροτέρευση της κατάστασης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που τροφοδοτείται και από τα νέα φορομπηχτικά χαράτσια, κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ