ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στα συνδικάτα για συζήτηση και οργάνωση απεργίας κόντρα στη λεηλασία του εργατικού εισοδήματος
  • Με πρακτικό τρόπο και με πρόγραμμα να σχεδιαστεί η αντίδραση με συσκέψεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα μέτρα, τη φοροληστεία
  • Μέσα στους χώρους δουλειάς να συζητηθεί πλατιά η πρόταση για νέα γενική πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη

Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για τη συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια, να μην καταβληθεί ούτε ένα ευρώ στην πλουτοκρατία. Αυτό το άμεσο επιτακτικό καθήκον μπαίνει μπροστά στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Την υπογράμμιση αυτή έκανε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που χτες με τη συμμετοχή στελεχών από Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Μέτωπο συζήτησε τον πρακτικό τρόπο και τις μορφές πάλης που πρέπει να αναπτύξουν τα συνδικάτα για να ορθώσουν φράχτη αντίστασης στη φοροληστεία του κράτους των καπιταλιστών, που γονατίζει την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

«Να περάσουμε άμεσα στη δράση, αυτό είναι το κύριο σήμερα», υπογράμμισε ο Γιώργος Πέρρος, που σημαίνει τα Σωματεία, οι Επιτροπές Αγώνα, τα ψηφοδέλτιά μας εκεί που είμαστε μειοψηφία να θέσουμε το ζήτημα για συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικάτων, τα οποία να πάρουν θέση και απόφαση απόρριψης και καταδίκης αυτής της λαίλαπας των χαρατσιών, των κεφαλικών φόρων, των ενταλμάτων πληρωμής.

Με πρακτικό τρόπο και με πρόγραμμα να σχεδιάσουν την αντίδραση με συσκέψεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα μέτρα, τη φοροληστεία, τη λεηλασία του εργατικού εισοδήματος. Να συζητήσουν τον τρόπο και τις μορφές αντίδρασης που οργανωμένα θα κάνουν πράξη την απόφασή τους και, παράλληλα, μέσα στους χώρους δουλειάς να συζητηθεί πλατιά η πρόταση για νέα γενική πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις κατά κλάδο.

Αυτό που επείγει, τονίστηκε στη συζήτηση, είναι να δημιουργούμε κάθε μέρα με τη δράση μας τις προϋποθέσεις που θα ορθώνουν εμπόδια σε κυβέρνηση και τρόικα, συνολικά στους εκπροσώπους του κεφαλαίου να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ιδιαίτερη προσοχή στους άνεργους και τις οικογένειές τους

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους άνεργους και την προστασία τους, στις οικογένειες που υποφέρουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, αλλά και ο ρόλος και η ευθύνη των συνδικάτων. «Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, γι' αυτό οι ταξικές δυνάμεις με τη δράση και το παράδειγμά τους πρέπει να συμβάλουν για να σηκώσει ο εργάτης κεφάλι. Να απαντήσει οργανωμένα και συντεταγμένα στην τρομοκρατία, στους εκβιασμούς, στο φόβο που καλλιεργείται στους χώρους δουλειάς, αλλά και έξω απ' αυτούς. Να καλλιεργήσουμε πνεύμα μαχητικότητας, συλλογικής δράσης και ταξικής αλληλεγγύης, «να μην κλαίει ο καθένας τη μοίρα του».

Κρίσιμο ζήτημα για την οργάνωση αυτού του αγώνα, όπως σημείωναν πολλά στελέχη της Γραμματείας, είναι η προϋπόθεση τα ταξικά συνδικάτα να πιάνονται από κείνο τον κρίκο, το πρόβλημα, την ανάγκη που θα τους φέρνει κοντά με όλα αυτά τα λαϊκά στρώματα που έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Με εργάτες που είναι μήνες απλήρωτοι, με απολυμένους που έχασαν ξαφνικά το εισόδημά τους, με συνταξιούχους με περικοπές στις συντάξεις, που οι ανατροπές στην Υγεία τούς έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ από τη φοροληστεία.

Μέσα από αυτή τη σχεδιασμένη παρέμβαση να εκδηλωθούν πλατιά η λαϊκή αυτενέργεια, η συμμετοχή, οι λαϊκές πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάζουν την επιχείρηση, το εργοστάσιο, τη γειτονιά, το σχολείο, που θα τονώνουν το ηθικό της εργατικής τάξης και θα την κάνουν όχι μόνο να πιστεύει στο δίκιο της, αλλά και ότι έχει τη δύναμη να το επιβάλει.

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Δράσεις για την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς

Μέτρα στην κατεύθυνση της οργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων, ώστε μαζικά και οργανωμένα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, παίρνουν μέρα με τη μέρα μια σειρά ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ηδη, τα κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, με ομόφωνες αποφάσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα από αυτά, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Τέτοιες - και μάλιστα ομόφωνες - αποφάσεις έχουν πάρει τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «LEDRA MARRIOTT» και «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ». Με ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «LEDRA MARRIOTT» καλεί τους «συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φωτοτυπία της ειδοποίησης της έκτακτης εισφοράς. Ετσι ώστε οργανωμένα όλα τα σωματεία της Αθήνας να τα επιστρέψουμε στον υπουργό των Οικονομικών».

2. Την Παρασκευή, σε κοινή συνεδρίασή τους, τα ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών, της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά αποφάσισαν «μαζικά - οργανωμένα μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, να αρνηθούμε την πληρωμή των φορολογικών χαρατσιών». Καλούν τους λογιστές και τις λογίστριες να επικοινωνήσουν με το σωματείο τους για να ενημερωθούν για την ημερομηνία της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τον τρόπο επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής.

3. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, την Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Χρυσομαλλούσα). Θέμα της σύσκεψης η οργάνωση και η μαζική αντίδραση ενάντια στα φοροχαράτσια και η μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής στους αποστολείς τους.

4. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τον κλάδο σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τις εργαζόμενες γυναίκες να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.

5. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής. Και καλεί όλους τους παραπάνω φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Κάλεσμα να μην πληρώσουν τα φοροχαράτσια, να ενώσουν τον αγώνα τους με το ταξικό κίνημα για τη ρήξη και την ανατροπή, απευθύνει στους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολοκληρώνεται η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη η διήμερη επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 10.30 π.μ.: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αίθουσα 6.
  • 1 μ.μ.: Θα επισκεφτεί τις αποθήκες της επιχείρησης «Μασούτης» στη Θέρμη και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
  • 2.30 μ.μ.: Θα συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων της «Φιλκεράμ» και θα μιλήσει στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πρώτη απάντηση στη νέα φοροληστεία

Συλλαλητήριο και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη νέα φοροληστεία που επιβάλλει η κυβέρνηση, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο λαό της περιοχής να σηματοδοτήσει με οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία την απόφασή του να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.

Αύριο, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια, όπου και θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα πλατιάς ενημέρωσης του λαού στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ