ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Μαφιόζικη επίθεση σε στελέχη της ΚΝΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Τραμπούκικη επίθεση, μαφιόζικου τύπου, από ομάδα τεσσάρων ατόμων δέχθηκαν προχτές το βράδυ δυο στελέχη της ΚΝΕ την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση για το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε γειτονιά στο Αιγάλεω.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, «το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτέμβρη, ο Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ και ένα ακόμα στέλεχος της Οργάνωσης δέχθηκαν επίθεση, ενώ προπαγάνδιζαν το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Καλυπτόμενοι από το σκοτάδι και λειτουργώντας σαν τραμπούκοι, ομάδα επιτέθηκε στα στελέχη της ΚΝΕ με μπουκάλια και χτυπώντας τους σε κάθε σημείο του σώματός τους.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το φρόνημα και τη συνειδητή αποφασιστικότητα των κομμουνιστών είναι γελασμένοι. Οι κομμουνιστές δε λύγισαν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες, δε θα σκιαχτούν από μια χούφτα άνανδρους. Αυτό που φοβούνται είναι η πρωτοπόρα δράση μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους τόπους δουλειάς, εκεί που οργιάζει η τρομοκρατία του εργοδότη, του καπιταλιστή, έξω από τα σχολεία, σε κάθε λαϊκή γειτονιά που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης.

  • Τους τρομάζει η πολιτική του ΚΚΕ που καθημερινά επιβεβαιώνεται.
  • Τους τρομάζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες. Μια κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει για συνολικότερες αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας, που θα παλεύει για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό από τον ίδιο το λαό και την πάλη του. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, που συνεχώς αυξάνεται και καλλιεργείται και από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τις επιλογές και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, με στόχο να περάσουν πιο εύκολα όλα τα βαθιά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού.

Στοχεύουν τους κομμουνιστές και τους άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, που είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνταχθούν με το ΚΚΕ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα, να τσακίσουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού τους, να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής που συνθλίβει κάθε εργατική - λαϊκή κατάκτηση, να βάλουν πλώρη για συνολικότερες αλλαγές μέχρι την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Σήμερα η πολιτική κηδεία του σ. Μήτσου Στολίδη

Στις 5 μ.μ., στο νεκροταφείο της Κηφισιάς

Σήμερα Τετάρτη, στις 5 μ.μ., κηδεύεται με πολιτική τελετή στο νεκροταφείο της Κηφισιάς, ο βετεράνος κομμουνιστής, σύντροφος Μήτσος Στολίδης, που «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών. Γεννημένος στην Ιστιαία Εύβοιας το 1924, ο σ. Μήτσος Στολίδης συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ Νέων, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ και της Οργάνωσης Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ). Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943.

Το 1945 συνελήφθη, βασανίστηκε από το αστικό κράτος και καταδικάστηκε σε θάνατο από το Κακουργιοδικείο Θήβας. Παρέμεινε φυλακισμένος από το 1945 έως το 1964 στην Αίγινα, στο Ιτζεδίν, στην Κέρκυρα, στα Γιούρα και την Αλικαρνασσό. Καθ' όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο σ. Στολίδης ανέλαβε διάφορα καθήκοντα στις οργανώσεις των φυλακισμένων και του Κόμματος, υπήρξε αλύγιστος υπερασπιστής του ΚΚΕ, των ιδανικών του για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό και την υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Με την αποφυλάκισή του το 1964 διατέλεσε γραμματέας της ΕΔΑ στην Εύβοια και μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας. Πέρασε άλλες δύο φορές από δικαστήριο λόγω της πολιτικής του δράσης. Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 συλλαμβάνεται και πάλι και εξορίζεται στα Γιούρα και στο Παρθένι της Λέρου μέχρι το 1971. Ο σ. Στολίδης κράτησε την αξιοπρεπή και αλύγιστη στάση του κομμουνιστή και προσέφερε σε όποια δουλειά του ανατέθηκε και στους τόπους εξορίας.

Ο σ. Στολίδης με την αποφυλάκισή του το 1971 δούλεψε σε διάφορες υπεύθυνες δουλειές του Κόμματος. Στο 9ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ. Μετά το 1974 δούλεψε ως Γραμματέας της Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας. Από το 1975 ως γραμματέας της Περιοχής Κρήτης. Από το 1977 ως μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ και από το 1979 στην ΚΟΜΕΠ. Μετά το 11ο Συνέδριο ανέλαβε την ευθύνη της διεύθυνσης της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ. Επανεκλέχθηκε μέλος της ΚΕ στο 10ο, στο 11ο και το 12ο Συνέδριο του Κόμματος.

Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του Πέτρου Κόκκαλη

Το μίσος τους για το ΚΚΕ και το δίκιο του λαού ξεσπάνε στα μνημεία όσοι με νύχια και με δόντια παλεύουν να πτωχεύσει η λαϊκή οικογένεια για να σωθεί το κεφάλαιο (φωτό η προτομή του Π. Κόκκαλη στο Γράμμο)
Το μίσος τους για το ΚΚΕ και το δίκιο του λαού ξεσπάνε στα μνημεία όσοι με νύχια και με δόντια παλεύουν να πτωχεύσει η λαϊκή οικογένεια για να σωθεί το κεφάλαιο (φωτό η προτομή του Π. Κόκκαλη στο Γράμμο)
Για τρίτη φορά, άγνωστοι, με γνωστό όμως στόχο, βεβήλωσαν το μνημείο που έστησε η ΚΕ του ΚΚΕ στο Γράμμο τον Οκτώβρη του 2008, τιμώντας τον αγωνιστή κομμουνιστή και ξεχωριστό επιστήμονα Πέτρο Κόκκαλη.

Το μνημείο στήθηκε στη θέση Βέρτενικ, απέναντι από το νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο. Πριν από λίγες μέρες κλάπηκε η προτομή του Πέτρου Κόκκαλη. Η προτομή είχε κλαπεί για πρώτη φορά λίγες μέρες μετά την αρχική τοποθέτησή της. Επανατοποθετήθηκε τον Ιούνη του 2009. Στις αρχές του 2010 αντιδραστικά στοιχεία είχαν βεβηλώσει για δεύτερη φορά το μνημείο, χρησιμοποιώντας όπλα, οι βολές των οποίων παραμόρφωσαν την προτομή. Επανατοποθετήθηκε τον Ιούλη του ίδιου χρόνου.

Οπως τότε έτσι και τώρα, θα δοθεί απάντηση στις πράξεις αυτών που θέλουν να σβήσουν την ηρωική δράση του ΔΣΕ. Με τη δράση τους δεν στρέφονται μόνο κατά του ΚΚΕ, αλλά προσβάλλουν τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στρέφονται κατά των επιστημόνων που στρατεύτηκαν με το λαϊκό - εργατικό κίνημα και το υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Η προτομή θα στηθεί και πάλι στη θέση της. Το ΚΚΕ, οι χιλιάδες κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του θα εντείνουν τη δράση τους για να γνωρίσει ο λαός και η νεολαία τη σύγχρονη ιστορία, τις θυσίες και την προσφορά του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, τη δράση αγωνιστών όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, που διώχτηκαν γιατί υπηρέτησαν με τη δράση και την επιστήμη τους το δίκιο του λαού, που δε συμβιβάστηκαν με την αστική τάξη.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε τόπους δουλειάς
  • Σήμερα, Τετάρτη στις 11.45 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στην εταιρεία «ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ» θα μιλήσει ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Σήμερα, Τετάρτη στις 10 π.μ., περιοδεία στον ΟΠΕΓΕΠ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Αύριο Πέμπτη 15/9 στις 10 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου με επικεφαλής τον Γιώργο Κρητικό, γραμματέα της ΑΕ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 16/9 στις 12.30 μ.μ. περιοδεία στην ΕΡΤ με επικεφαλής το Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μάλι Μάδι

Εκδήλωση στο Μάλι Μάδι Καστοριάς, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, για να τιμηθεί η μεγάλη νίκη του ΔΣΕ στην ομώνυμη μάχη που έγινε στις 13 Σεπτέμβρη 1948, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε ανακοίνωση για τον τραμπουκισμό στο Αιγάλεω, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η προσπάθεια όλων αυτών που επιδιώκουν να περιορίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα αποτύχει όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν, όσα φασιστοειδή και τραμπούκους κι αν επιστρατεύσουν. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται. Πεισμώνουν και πιο οργανωμένα, περιφρουρημένα και αποφασιστικά ρίχνονται στη μάχη να οργανώσουν την πάλη της νεολαίας και των εργαζομένων, στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης και ανατροπής, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Καλούμε τους νέους και τις νέες απ' τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να δώσουν άμεσα απάντηση με το βροντερό τους παρών στις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα κορυφωθούν με ομιλία της σ. Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 21.30 το βράδυ. Να δώσουν απάντηση με συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, παλεύοντας για το δικό τους δρόμο και τις δικές τους ανάγκες, για το σοσιαλισμό».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ