Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ομόφωνη απόφαση για επιστροφή των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς

Τα δύο σωματεία καλούν όλα τα σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις

Σε οργανωμένη, μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση καλούν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με ομόφωνες αποφάσεις τους τα ταξικά κλαδικά Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και Πειραιά. Σε αυτή την κατεύθυνση τα δυο σωματεία καλούν όλα τα σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και οργανωμένα οι εργαζόμενοι μέσα από αυτά «να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους».

Ηδη, στο κάλεσμα των κλαδικών έχουν ανταποκριθεί οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» και «LEDRA MARRIOTT» οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν και καλούν τους εργαζόμενους μαζικά να επιστρέψουν τα εντάλματα πληρωμής.

Στην κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα τα κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά δηλώνουν:

«Φτάνει πια! Τα χαράτσια καμία σχέση με τους άνεργους δεν έχουν. Τους άνεργους δημιουργεί η πολιτική που ακολουθούν. Λένε ότι οι αυξήσεις στους φόρους είναι για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ψέμματα! Ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγαλοεργοδοτών θέλουν να δώσουν. Παράλληλα, μειώνουν και άλλο τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Από 45% που ήταν πριν από κάποια χρόνια τώρα τους φορολογούν με 25% και θέλουν να τη μηδενίσουν».

Υπογραμμίζουν ότι «θέλουν να σώσουν την πατρίδα του κεφαλαίου, ξεπουλώντας την πατρίδα του λαού και οδηγώντας όλους εμάς στην πτώχευση αρπάζοντάς μας όλο και περισσότερα από το εισόδημα και τα δικαιώματά μας».

Η ανακοίνωση των συνδικάτων μεταξύ άλλων καταλήγει:

«Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους για εμάς και τις οικογένειές μας. Οργανωμένα και μαζικά εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, μαθητές, σπουδαστές, γυναικείοι σύλλογοι ήδη με τη δράση μας βάζουμε εμπόδια στις ανατροπές που προσπαθούν να υλοποιήσουν κυβέρνηση και ΕΕ. Αυτός είναι ο φόβος τους. Αυτή είναι η δύναμή μας. Η οργάνωσή μας και η αμφισβήτηση της εξουσίας τους στη ζωή μας. Εχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω. Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν τον αγώνα τους(28/9/2011)
Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα χαράτσια(25/9/2011)
Επόμενος κρίσιμος σταθμός η Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη(23/9/2011)
Στη μάχη ενάντια στη νέα φοροληστεία(16/9/2011)
Να απαντηθεί η νέα φοροληστεία(13/9/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org