Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και χαρατσώνουν και μας εμπαίζουν

Η κυβέρνηση, προφανώς «για τα μάτια του κόσμου», εφάρμοσε προ ημερών κάποιες μικρές μειώσεις στα χαράτσια στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, το μοναδικό που διαχειρίζεται το ελληνικό Δημόσιο!

Την ίδια, βέβαια, στιγμή, η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδικών αξόνων με την ψήφο και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέφερε τεράστιες αυξήσεις, ακόμη και πάνω από 400% στην τιμή των διοδίων που πληρώνουν οι οδηγοί ακόμη και τώρα που έχουν σταματήσει τα έργα οι ιδιωτικοί όμιλοι, καθώς διεκδικούν αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης για να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη!

Η στιγμή της ανακοίνωσης της μικρής μείωσης των διοδίων στα Μάλγαρα δεν αποκλείεται βέβαια να έχει σχέση και με το γεγονός ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους έξι νέοι σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, έναν αυτοκινητόδρομο που χρυσοπλήρωσε με 6,5 δισ. ευρώ ο ελληνικός λαός. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί αυτοί πρόκειται να λειτουργούν: Στα Τύρια Θεσπρωτίας, στο Μαλακάσι Καλαμπάκας, στο Κλειδί Ημαθίας (παράπλευρος), στη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης, στο Παγγαίο Καβάλας και στον Ιασμο Κομοτηνής.

Ο λαός, όμως, που καλείται να πληρώσει αναγκαία έργα υποδομής πανάκριβα και για την κατασκευή και για τη χρήση δεν πρέπει να ανεχτεί καμιά νέα κοροϊδία και εμπαιγμό. Να παλέψει και να διεκδικήσει αναπτύσσοντας οργανωμένα το δικό του κίνημα για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Και να εγκαταλείψει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να γίνουν τα δημόσια έργα λαϊκή περιουσία, για να κυκλοφορεί ελεύθερα, με ασφάλεια και χωρίς χαράτσια στο εθνικό οδικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ