Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Οργάνωσε την πάλη σου

Για να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των νέων

Αυτή η χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες. Η λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από παντού. Το εισόδημα μειώνεται ραγδαία, σε κάθε σπίτι υπάρχει και άνεργος. Η πλουτοκρατία φορτώνει την κρίση της στις πλάτες μας.

Σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό, που μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έρχεται αντιμέτωπος με νέα εμπόδια και ταξικούς φραγμούς, που ορθώνει η κυβέρνηση, στον αγώνα να μορφώσει τα παιδιά του.

Σε καλούμε να σκεφτείς, να αναρωτηθείς: Σήμερα, που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πώς είναι δυνατόν η αρχή της σχολικής χρονιάς να συνοδεύεται από άγχος για το αν «θα τα βγάλεις πέρα»;

Απάντηση υπάρχει: Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη, για πιο φθηνή εργατική δύναμη, είναι η στρατηγική της ΕΕ για το ανταγωνιστικό και κατακερματισμένο σχολείο της αγοράς.

Είναι η ίδια πολιτική που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, που θέλει τα παιδιά σου με σκυμμένο το κεφάλι, «ζαλισμένα» από τη δήθεν ελευθερία της μαστούρας και ακίνδυνα για το σύστημα.

Βγάλε τα συμπεράσματά σου. Το ΚΚΕ προειδοποίησε εδώ και καιρό για το τι σημαίνει «νέο σχολείο». Τώρα πια ξέρεις πού πάνε τα πράγματα. Εχεις πείρα! Πάρε τα μέτρα σου!

Το «νέο σχολείο», που μπήκε σε εφαρμογή από πέρσι, είναι το φθηνό σχολείο για το κράτος, το ακριβό για το λαό, το κερδοφόρο για την πλουτοκρατία
  • Είναι το σχολείο του «Καλλικράτη», το σχολείο της διαφοροποίησης, όπου κάθε γονιός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μετακίνηση των παιδιών του. Το σχολείο με τις χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, των χαμένων διδακτικών ωρών, το σχολείο χωρίς βιβλία. Είναι το σχολείο με Σχολικές Επιτροπές χωρίς χρήματα.
  • Το «νέο σχολείο» είναι το σχολείο της ημιμάθειας, που αντί για ολόπλευρη μόρφωση θα δίνει ψίχουλα πληροφοριών και δεξιοτήτων. Είναι το σχολείο της διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Είναι το σχολείο των κουρασμένων - εξουθενωμένων παιδιών των ολοήμερων.
  • Το «Νέο Λύκειο» έχει τη σφραγίδα νέων, μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στη μόρφωση, σηματοδοτεί την προσπάθεια του κεφαλαίου να σπρωχτούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας από πιο νωρίς στην ψευτοκατάρτιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για να γίνουν ακόμα πιο φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Οι αλλαγές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, που ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αφορούν πρώτα απ' όλα εσένα, το γονιό του σημερινού μαθητή, τον ίδιο το μαθητή
  • Στερούν το δικαίωμα στην επιστημονική μόρφωση, ορθώνουν νέους φραγμούς στην ολοκλήρωση της μόρφωσης με τους κύκλους σπουδών.
  • Βάζουν ταφόπλακα στη σύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος για τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων. Τους προετοιμάζουν να δεχτούν να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με μισθούς Κίνας.
  • Με την ολοκληρωτική παράδοση των υποδομών, της φοιτητικής μέριμνας (εστίες, λέσχες κ.λπ.) σε ιδιώτες, που θα πουλούν υπηρεσίες στους φοιτητές, εξωθούν τη φτωχή λαϊκή οικογένεια να χώσει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να σπουδάσουν τα παιδιά της.

Για να ικανοποιηθούν οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών σου, εγκατάλειψε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και άλλες πρόθυμες δυνάμεις να συμπράξουν σε κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση. Φιλολαϊκή διέξοδος δεν μπορεί να δοθεί από αυτούς που στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας, της έντασης της εκμετάλλευσης.

Μη στηρίξεις τις ελπίδες σου σε αφερέγγυες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που έχει οδηγό του τον ευρωμονόδρομο. Μιλάνε για δημόσια Παιδεία αλλά αποδέχονται την ύπαρξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς

Είσαστε στο μάτι του κυκλώνα. Εχετε χάσει τέσσερις μισθούς, ανατρέπονται εργασιακά δικαιώματά σας, η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το περιεχόμενο της δουλειάς σας.

Πρέπει να δείτε το επάγγελμά σας στο πλάι του λαού και αυτό σημαίνει πάλη ενάντια στον ανορθολογισμό, στην παραχάραξη της Ιστορίας, στον αντικομουνισμό, που η πείρα έχει αποδείξει ότι είναι μοχλός για το χτύπημα κάθε ριζοσπαστικής ιδέας.

Με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις οργανώνουμε την πάλη παντού!

Για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους - χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση!

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για λειτουργίες της Εκπαίδευσης. Αμεση χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών (για πετρέλαιο, θέρμανση, κτλ.). Εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, στο πρόβλημα των βιβλίων.

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σταθερή δουλειά για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση!

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο στο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους

Ολοκληρωμένη μόρφωση που θα καλλιεργεί όλες τις πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας, θα προσφέρει γενική επιστημονική γνώση της φύσης και της κοινωνίας. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή - Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει λύση στο πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης

Ο κεντρικός σχεδιασμός με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μπορεί να εγγυηθεί, κάθε νέος και νέα, πριν τελειώσει το σχολείο, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο, να ξέρει πού θα βρει δουλειά, να έχει κατοχυρωμένο το δικαίωμα στο επάγγελμα και στην εργασία.

Αμφισβήτησε την εξουσία τους - βάλε πλώρη για ριζικές αλλαγές!

Σκέψου: Ο πλούτος που εσύ παράγεις μπορεί να γίνει δική σου - λαϊκή περιουσία, να αξιοποιηθεί για τις δικές σου ανάγκες.

Η μόρφωση του λαού είναι υπόθεση άλλου δρόμου ανάπτυξης, που δε θα μετράει την ανθρώπινη ευημερία με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος.

Αποφάσισε: Ο δρόμος αυτός απαιτεί ρήξη με την πολιτική της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκή ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, όπου και η Παιδεία θα λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ