Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΕΡΜΗΣ»
Απεργία κόντρα στις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την επαναπρόσληψη τριών απολυμένων μελών του υπό σύσταση σωματείου

Απεργία διαρκείας πραγματοποιούν από χθες δεκάδες εργαζόμενοι στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης της Εταιρίας Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και Μεταφορών «Φτερωτός Ερμής», του γνωστού επιχειρηματία Χ. Λαμπράκη, απαιτώντας την ανάκληση των 3 παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων, στις οποίες προχώρησε η επιχείρηση, επικαλούμενη αναγκαίες περικοπές. Πραγματικός στόχος είναι η τρομοκράτηση του προσωπικού, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως απέλυσε τρεις συνδικαλιστές, ενώ την ίδια ώρα έκανε ισάριθμες προσλήψεις από την πίσω πόρτα, αλλά και από τη χρονική περίοδο που σημειώθηκαν οι απολύσεις.

Η εταιρία, που το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται ταχύτατα, επέλεξε το δρόμο των απολύσεων, προκειμένου να μην ικανοποιήσει βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που διατυπώθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες. Και, μάλιστα, απέλυσε τον πρόεδρο και το γραμματέα της προσωρινής διοίκησης και ένα ιδρυτικό μέλος του υπό σύσταση Σωματείου.

Με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εργασίας, 4 σωματεία εργαζομένων στις ταχυμεταφορές καταγγέλλουν ότι οι απολύσεις έγιναν επειδή οι εργαζόμενοι, μέσω του υπό σύσταση σωματείου, και με 24ωρη απεργία στις 26 Γενάρη, απαίτησαν αύξηση των αποδοχών, κάλυψη των μηχανών από πιθανές φθορές και βλάβες και παροχή εξοπλισμού στους εργαζόμενους.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, ζητά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σχετικό υπόμνημά του, σημειώνοντας πως με την πρωτοφανή συμπεριφορά της διοίκησης της εταιρίας «Φτερωτός Ερμής», παραβιάζεται κατάφωρα ο νόμος 1264/82, που απαγορεύει απολύσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών. Επίσης σημειώνει πως «ο προκλητικός τρόπος συμπεριφοράς της εν λόγω εταιρίας απέναντι στους νόμους και θεσμούς είναι προσβλητικός και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία».

Σήμερα έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ