Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενισχύθηκε η ΔΕΣΚ

Αύξησε το ποσοστό της και έβγαλε έναν επιπλέον αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις από το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ). Η παράταξη της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) αύξησε τα ποσοστά της και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αντίθετα, τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η ΔΑΚΕ είχαν μείωση στις δυνάμεις τους και σε ποσοστά και σε ψήφους. Η ΔΑΚΕ έχασε μια έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο, την οποία πήρε η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και η ΠΑΣΚΕ έχασε έναν αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης ψήφισαν 333 αντιπρόσωποι, 26 λιγότεροι από το προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, που είχε γίνει το 1998 και στο οποίο είχαν ψηφίσει 359 αντιπρόσωποι. Η ΔΕΣΚ πήρε 5 έδρες στο ΔΣ, εξέλεξε έξι αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ (είχε 5 το 1998) και ποσοστό 27,92% (26,25% το 1998). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 8 έδρες στο ΔΣ, εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για το συνέδριο (είχε 4) και ποσοστό 39,03% (είχε 41,62%). Η ΔΑΚΕ πήρε 3 έδρες στο ΔΣ (είχε 4), εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο και ποσοστό 17,71% (είχε 18,15%). Η ΑΠ πήρε 3 έδρες στο ΔΣ και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για το συνέδριο.

Ηταν φανερό ότι οι ταξικές δυνάμεις θα βγουν ενισχυμένες από το συνέδριο του ΕΚΠ, γι' αυτό το λόγο η επιχείρηση «ΠΙΤΣΟΣ» προχώρησε σε τρομοκρατική απόλυση του υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ Θ. Κοσμέλη. Η εργοδοτική παρέμβαση με την απόλυση του Θ. Κοσμέλη έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου, και συγκεκριμένα μια μέρα μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων για την εκλογή διοίκησης. Ο εργαζόμενος εκλέχτηκε μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ. Η ΔΕΣΚ καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ