Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΟΕ
Στη λογική του αποπροσανατολισμού

Παρέμβαση της «Παντραπεζικής Συσπείρωσης» για αγώνα ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές και ενιαίο Ταμείο

Στην καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων για λύση του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων και σε αποπροσανατολισμό σε σχέση με την επίθεση που δέχεται η κοινωνική ασφάλιση, ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων του κλάδου, προχώρησε χτες η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-«Αγωνιστική Συνεργασία» και «Συσπείρωση Εργαζομένων»).

Σε πλήρη σύμπνοια οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στη συνεδρίαση του ΓΣ για το ασφαλιστικό ψήφισαν το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που πρότεινε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ένα πλαίσιο στο οποίο προτείνεται η ένταξη όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ (με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις) και κοινό επικουρικό Ταμείο (μοντέλο Εμπορικής). Αυτό το μοντέλο προτάθηκε από την κυβέρνηση και απορρίφθηκε στην αρχή από την ΟΤΟΕ, η οποία σήμερα το παρουσιάζει σαν δικό της. Και αυτό καθώς η «νέα πραγματικότητα», όπως σημειώθηκε, δεν επιτρέπει τη διεκδίκηση του αιτήματος ενιαίου Ταμείου κύριας ασφάλισης, σύμφωνα με το δημοψήφισμα του '92. Στο αγωνιστικό πλαίσιο προκηρύχτηκε 48ωρη απεργία, αλλά με ανοιχτή ημερομηνία, και μέχρι τις 20 του Φλεβάρη περιοδείες-συνελεύσεις ενημέρωσης σε όλους του νομούς, μαζικά διαβήματα στις μεγαλύτερες τράπεζες και στο υπουργείο Εργασίας και στις 21 του Φλεβάρη νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της πλειοψηφίας στάθηκαν οι συνδικαλιστές της «Παντραπεζικής Συσπείρωσης», καταθέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο, στο οποίο καλείται η ΟΤΟΕ να αγωνιστεί ώστε να αποκρουστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για διατήρηση της κοινωνικής ασφάλισης με τριμερή χρηματοδότηση, εναντίωση στο νέο «κοινωνικό διάλογο» της κυβέρνησης και ενιαίο Ταμείο κύριας ασφάλισης για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους. Στην αγωνιστική διεκδίκηση προτάθηκε η διεξαγωγή συλλαλητηρίου στις 19 του Φλεβάρη,24ωρη απεργία στις 27 του Φλεβάρη και την 1η Μάρτη νέο ΓΣ για κλιμάκωση.

Στην εισηγητή του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελάς, αφού ενημέρωσε για τις άκαρπες συναντήσεις που έγιναν, επανέλαβε το φόβο το θέμα να οδηγηθεί στη γενικότερη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Ο Α. Αντύπας, μιλώντας εκ μέρος της «Παντραπεζικής», επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί αγώνας για να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, και σημείωσε: «Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, θέλει την κοινωνική ασφάλιση στο κατώτατο επίπεδο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση. Η ΟΤΟΕ εδώ και 8 χρόνια έβαζε πλάτη για να περάσει η κυβερνητική πολιτική και αρνείται ακόμα και να βάλει αίτημα κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ