Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Σε ιδιώτες η υπηρεσία καθαριότητας

Καταγγελία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

Τις προθέσεις του δημάρχου Λαγκαδά από το Σεπτέμβρη να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, επικαλούμενος ελλείψεις σε προσωπικό και σε μηχανολογικό εξοπλισμό απορρίπτει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων σημειώνει πως «όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δήμαρχοι και οι διοικήσεις των δήμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να απαξιώσουν τις υπηρεσίες των δήμων τους, συνειδητά τις αποδυνάμωσαν από μόνιμο προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Τώρα, πατώντας πάνω στον "Καλλικράτη" (που και ο δήμαρχος Λαγκαδά συμφωνεί) και στην ευνοϊκή για τις ιδιωτικοποιήσεις νομοθεσία, που έχει διαμορφωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, προχωρούν στο ξεπούλημα των υπηρεσιών».

Επίσης, ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως οι υπηρεσίες καθαριότητας και η διαχείριση απορριμμάτων αποτελούν έναν χρυσοφόρο τομέα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ξεκαθαρίζει πως «δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση δαπανών για τη λειτουργία της καθαριότητας, όπως ισχυρίζεται τόσο εύκολα ο δήμαρχος Λαγκαδά. Το αντίθετο, θα υπάρξει αύξηση των δαπανών και κατ' επέκταση των δημοτικών τελών, τα οποία αποτελούν τα εγγυημένα κέρδη των ιδιωτών. Τα παραδείγματα είναι πολλά: ΔΕΗ, ΟΤΕ, "Εγνατία Οδός" κ.ά., όπου ιδιωτικοποιήθηκαν υπηρεσίες ή εισχώρησαν ιδιώτες. Ο εργαζόμενος λαός πληρώνει παραπάνω και πολλές φορές για χειρότερες υπηρεσίες, αφού οι επιχειρηματίες έχουν ως στόχο το μέγιστο κέρδος. Τις ιδιωτικοποιήσεις ακολουθούν μείωση προσωπικού και απολύσεις».

Ο Σύλλογος στέκεται ακόμη στη δράση του σωματείου, που «έχει θορυβήσει τους δημάρχους του νομού και τους διάφορους καλοθελητές τους και εδώ και καιρό έχουν βάλει ως στόχο την αποδυνάμωσή του, με τη δημιουργία διασπαστικών σωματείων - στηριγμάτων τους, για να περνάει ευκολότερα η αντεργατική - αντιλαϊκή τους πολιτική. Φτάνουν στο σημείο να διώκουν και να μηνύουν μέλη του ΔΣ του σωματείου μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ