Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΑΚΡΟ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Εργοδοτική επίθεση

Σε απολύσεις και σε άλλα μέτρα που πλήττουν, καίρια, τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα προχωρά η εργοδοσία στην «ΜΑΚΡΟ» της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενη μέρας, αγωνιώντας αν θα βρίσκονται στην εργασία τους, για να εξασφαλίσουν το εισόδημα που είναι απαραίτητο για τις ανάγκες της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους. Τον τελευταίο χρόνο, στο κατάστημα της Λάρισας έγιναν δύο απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στο κατάστημα σημειώνει ότι «οι εργοδότες, το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την κρίση τους και με τις πλάτες των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους, εξαπέλυσαν γενική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, με εντατικοποίηση στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, για να προστατέψουν τα κέρδη τους και να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τώρα για την κρίση τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό σωματείο και, με συντονισμένο αγώνα και κινητοποιήσεις, να αποκρούσουμε τις εργοδοτικές επιθέσεις και να σταματήσουμε τις απολύσεις, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας, με τις θέσεις εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Καμιά απόλυση, πλήρη - σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς και ωράρια με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org