Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ICAP
Ανακοίνωσε 30 απολύσεις

Τριάντα απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία της ICAP σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η εταιρεία ICAP, προωθεί τα αντεργατικά της σχέδια από τα τέλη Ιούνη. Τότε κάλεσε τους εργαζόμενους - τους οποίους «ενοικιάζει» στην Εθνική Τράπεζα - να «τροποποιήσουν τη σύμβασή τους» στα εξής: μείωση του ωραρίου από οκτώ σε επτά ώρες τη μέρα με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους (περίπου 10-12% μείωση το μήνα) και πως αν δε συμφωνήσουν θα απολυθούν. Επιπρόσθετα, η εταιρεία υποστήριζε πως αυτό «ήταν κάτι το αναγκαίο, αναπόφευκτο λόγω της μείωσης του κόστους του έργου από την Εθνική», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο. «Αυτό που τελικά προέκυψε είναι πως και οι δύο (σ.σ.: ICAP και Εθνική Τράπεζα) θέλουν να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, που αποδεδειγμένα έχουν».

Και το ταξικό Σωματείο σημειώνει: «Το Σωματείο μας είχε καταγγείλει την ICAP για τον εκβιασμό που έκανε στο προσωπικό και είχαμε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους ότι η μείωση των μισθών στην πραγματικότητα ήταν προαναγγελία ακόμα περισσότερων απολύσεων. Σήμερα, με τα ίδια επιχειρήματα η ICAP και η Εθνική Τράπεζα προχωρούν σε απολύσεις. Μπροστά σε αυτές τις νέες εξελίξεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους: Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων, να γίνουμε μέλη του για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μας. Οργανωμένα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις τώρα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org