Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Συνεταιράκια των G-20

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ

Με αφορμή δηλώσεις της ΓΓ της ΙTUC (Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία), οι οποίες αποκαλύπτουν την πλήρη ταύτιση της Συνομοσπονδίας με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τη στήριξή της στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σχολιάζει:

«

Στην ιστοσελίδα της ITUC στις 8 Αυγούστου 2011 δημοσίευσαν την παρακάτω δήλωση της Γενικής Γραμματέας της ITUC Sharan Burrow: "Οι ηγέτες της G-20 είπαν πριν από τρία χρόνια, ότι ποτέ δε θα επιτρέψουν τις χρηματοοικονομικές αγορές να υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική, αλλά δυστυχώς οι ενέργειές τους ήταν ανεπαρκείς και τώρα υφίστανται οι συνέπειες...".

Γι' αυτό το λόγο η ITUC ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τους ηγέτες της G-20. Αυτή η οργάνωση, που ισχυρίζεται, ότι υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, λέει ότι "δυστυχώς οι ενέργειες των διαχειριστών του καπιταλισμού ήταν ανεπαρκείς"!

Οι θέσεις της ITUC όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, την παιδεία , τις εργασιακές σχέσεις είναι ίδιες με τις θέσεις των G-20, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ. Η ITUC πιστεύει, ότι οι πολυεθνικές εταιρείες και το κεφάλαιο είναι συνεταίροι τους για την κοινωνική αλλαγή, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και τους σκοπούς τους.

Αυτή η συνδικαλιστική οργάνωση, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος η ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ