Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση των Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ.

Από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου στο υπουργείο Εργασίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου στο υπουργείο Εργασίας
Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Αυγούστου ενάντια στην κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον Επισιτισμό - Τουρισμό βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από περιοδείες σε χώρους εργασίας του κλάδου, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τις επόμενες μέρες.

Με αυτόν τον τρόπο, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στοχεύει να υπάρξει «από τα κάτω» ενιαίο μέτωπο ταξικής απάντησης που θα υπερασπίζεται τη ζωή των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου. Αλλωστε, η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα ΒΑΕ αγγίζει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, εξαιρώντας από τη λίστα επαγγέλματα, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι καθαρίστριες, λαντζέρηδες κ.λπ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην ίδια την απεργία, αλλά και στην οργάνωσή της. Η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά, θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από περιοδείες. Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες σε καταστήματα «Bowling» στον Πειραιά, σε τουριστικές επιχειρήσεις, καφετέριες και άλλα καταστήματα στην Ελευσίνα και την Αίγινα, στα «Village» στο Ρέντη, σε καφετέριες και μαγαζιά του Αιγάλεω. Χτες, οι περιοδείες συνεχίστηκαν σε ξενοδοχεία του Πειραιά. Τις επόμενες μέρες, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την απεργία του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες:

-- Την Τρίτη 16 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

-- Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και ROYAL OLYMPIC, καθώς επίσης στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και στα καταστήματα της περιοχής του Θησείου.

-- Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στο Σύνταγμα και την οδό Ερμού.

-- Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΧΙΛΤΟΝ, ΚΑΡΑΒΕΛ, CROWN PLAZA, MELLIA, POLIS GRAND και ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

-- Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΑΣΤΕΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ, καθώς και στα καταστήματα στο Γκάζι.

-- Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία στη Συγγρού, καθώς και στα καταστήματα στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

-- Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΝΟΒΟΤΕΛ, ΠΛΑΖΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ και ΠΑΡΚ.

Στη Λάρισα

Σε νέα προανάκριση κλήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας νυν και πρώην μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, μετά από δεύτερη μήνυση για την ίδια υπόθεση και για το ίδιο κατηγορητήριο για την οποία εκδικάζονται στις 7 Σεπτέμβρη 2011.

Οι δυο μηνύσεις έγιναν από την εργοδοσία του ΚΑΦΕ - ΝΕΤ «THEWEB» και διώκεται όλη η διοίκηση του συνδικάτου, γιατί ο γραμματέας της - και εργαζόμενος στην επιχείρηση - ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας του, για την οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζόμενων νέων της επιχείρησης, εν μέσω των μεγάλων εργατικών κινητοποιήσεων του 2010. Τον απέλυσαν πέρυσι μετά από τρομοκρατία, πιέσεις και απειλές, γιατί τους ήταν εμπόδιο στην καθυπόταξη των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα, απαίτησαν το σταμάτημα της τρομοκρατίας, την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η κατάθεση μηνύσεων κατά όλων των μελών της διοίκησης του συνδικάτου.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου επισημαίνει: «Δεν τους φοβόμαστε. Με οδηγό το ΠΑΜΕ διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε με άλλο δρόμο ανάπτυξης και σχεδιασμένη οικονομία σε όφελος του εργαζόμενου λαού. Ολοι στην απεργία την Τρίτη 23 Αυγούστου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org