Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11036

Η δράση του ΚΚΕ εγγύηση στην αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων

Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου απεργάζονται νέα εργαλεία, όπως την «οικονομική διακυβέρνηση», για να κάνουν ακόμα πιο επιθετική την πολιτική τους σε βάρος των λαών

MotionTeam

  • Σε νέα φάση ισχυρών αναταράξεων πέρασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι βαθιά και ότι η ανάκαμψη θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική, προάγγελος μιας επόμενης κρίσης.
  • Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, ενώ επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση.
  • Σήμερα το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να ελιχθούν απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλείται από την προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση.
  • Γι' αυτό απεργάζονται εργαλεία που θα κάνουν ακόμα πιο επιθετική και αποτελεσματική την προώθηση της πολιτικής τους σε βάρος των λαών. Ενα τέτοιο εργαλείο αποτελεί η λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ.
  • Η δράση του ΚΚΕ στοχεύει στην αναχαίτιση της επίθεσης και την αντεπίθεση του λαού, μέσα από την οργάνωση και την προετοιμασία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση με την εξουσία του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  2  -  3,   5,   10  -  11

Eurokinissi

Οι εξελίξεις στον τουρισμό της κρουαζιέρας

Οι δημαγωγικές κορόνες των εφοπλιστών, των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ναυτιλιακών επιχειρηματικών ομίλων, των «τουρ οπερέιτορ» που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της κρουαζιέρας και η αναπαραγωγή τους από το πολιτικό προσωπικό μέσα από τα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που είναι σε εξέλιξη.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίθεση στους δημόσιους υπάλληλους

ΣΕΛ.  9
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Χειρότερες εξελίξεις για τη δημόσια Υγεία

ΣΕΛ.  13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απειθαρχία στην ... επιστημονική αγραμματοσύνη

ΣΕΛ.  7
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κλιμάκωση του αυταρχισμού

ΣΕΛ.  17
ΝΑΤΟ
Βρώμικες αποστολές κατά των λαών

ΣΕΛ.  6
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η «νέα εποχή» κατοχυρώνει την κατοχή

ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα έφοδος κατά εργαζομένων - συνταξιούχων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η κυβέρνηση την επίθεση κατά εργαζομένων και συνταξιούχων. Τη βδομάδα που πέρασε, η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Εργασίας, ξεκαθάρισε πως η αντεργατική επέλαση είναι δίχως ημερομηνία λήξης. Η δραστική συρρίκνωση της λίστας των ΒΑΕ, το πετσόκομμα των συντάξεων και η συνέχιση της αντιασφαλιστικής επέλασης, αποτελούν μια ενιαία στοχευμένη πολιτική, ενάντια στην εργατική τάξη.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ