Κυριακή 14 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δράση του ΚΚΕ εγγύηση στην αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων

Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου απεργάζονται νέα εργαλεία, όπως την «οικονομική διακυβέρνηση», για να κάνουν ακόμα πιο επιθετική την πολιτική τους σε βάρος των λαών

MotionTeam

  • Σε νέα φάση ισχυρών αναταράξεων πέρασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι βαθιά και ότι η ανάκαμψη θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική, προάγγελος μιας επόμενης κρίσης.
  • Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, ενώ επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση.
  • Σήμερα το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να ελιχθούν απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλείται από την προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση.
  • Γι' αυτό απεργάζονται εργαλεία που θα κάνουν ακόμα πιο επιθετική και αποτελεσματική την προώθηση της πολιτικής τους σε βάρος των λαών. Ενα τέτοιο εργαλείο αποτελεί η λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ.
  • Η δράση του ΚΚΕ στοχεύει στην αναχαίτιση της επίθεσης και την αντεπίθεση του λαού, μέσα από την οργάνωση και την προετοιμασία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση με την εξουσία του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  2  -  3,   5,   10  -  11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ