Κυριακή 14 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαθαίνουν τα «αδιέξοδα»

Βύθιση του παραγόμενου ΑΕΠ με ρυθμούς που φτάνουν στο 7,5% για το α' εξάμηνο του 2011 καταγράφουν τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), εξέλιξη που πετάει στο καλάθι των αχρήστων, μία προς μία, όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις από τους διάφορους «φωστήρες» των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, της ίδιας της κυβέρνησης, όλων των «εμπειρογνωμόνων» τους.

Σε διαδικασία αντίστοιχης ή και ακόμη μεγαλύτερης κατρακύλας συνεχίζουν και όλοι ανεξαιρέτως οι βασικοί δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας. Από το «κακό στο χειρότερο» πηγαίνουν η μάζα των παραγόμενων εμπορευμάτων στα εργοστάσια της μεταποίησης, το επίπεδο της λαϊκής κατανάλωσης και ο τζίρος λιανικών πωλήσεων, η δραστηριότητα στον κλάδο της οικοδομής κ.ά. Ταυτόχρονα, κάθε κοντέρ σπάει η επίσημη ανεργία που προδιαγράφεται πολύ χειρότερη για τους αμέσως επόμενους μήνες. Η παραπέρα όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης κυοφορεί και την εκτίναξη των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού σε νέα πρωτόγνωρα ύψη, τη διόγκωση και του κρατικού χρέους σε απόλυτα μεγέθη και ακόμη περισσότερο σε σχέση με το βυθιζόμενο ΑΕΠ.

Τα βαθιά αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης, η σαπίλα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, ανοίγουν ακόμη περισσότερο την όρεξη των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού για παραπέρα σφοδρή κλιμάκωση, για νέα, χωρίς τελειωμό, αντιλαϊκά πακέτα. Η «ενίσχυση» της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου είναι όλεθρος για το λαό. Η δική μας διέξοδος είναι η συνολική ρήξη και η ανατροπή, για μια άλλη κοινωνία χωρίς τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ