Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11035

Εμπαίζει η κυβέρνηση τους ανέργους

Αν και η πραγματική ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.


ΣΕΛ.  3

Καπιταλιστική διαχείριση σε αδιέξοδο και μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων
  • Καπιταλιστική διαχείριση ...σε απόγνωση. Μία προς μία, όλες οι προηγούμενες εκτιμήσεις από τους «φωστήρες» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μαζί και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την άμβλυνση της κρίσης και των εκδηλώσεών της, διαψεύδονται παταγωδώς.
  • Τα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) καταγράφουν για τη χώρα μας αδιάλειπτη βύθιση του παραγόμενου ΑΕΠ με ρυθμό που φτάνει στο 7,5% για το α' εξάμηνο του 2011, ενώ σε κατρακύλα συνεχίζουν όλοι οι βασικοί δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Το μέγεθος της κρίσης που αγκαλιάζει όλον τον καπιταλιστικό κόσμο επιβεβαιώνουν επίσης τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2011.
  • Στο μεταξύ, κλιμακώνεται σε όλη την ΕΕ το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων, με τα οποία οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιχειρούν να ρίξουν στα Τάρταρα τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα και να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική δύναμη.
  • Μέσα σ' αυτό το βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι δυσκολίες στη διαχείριση της κρίσης, συναντιούνται την Τρίτη στο Λονδίνο ο Ν. Σαρκοζί και η Α. Μέρκελ, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την αναμόρφωση της οικονομικής διακυβέρνησης».

ΣΕΛ.  6  -  7,   24

ΣΟΜΑΛΙΑ
Τώρα και επιδημία χολέρας...

Ενός κακού μύρια έπονται για το σομαλικό λαό, καθώς, σαν να μην του έφθαναν το μαρτύριο της ξηρασίας, της πείνας, της δίψας, οι μισθοφόροι - εκπαιδευτές των ΗΠΑ, τα επικίνδυνα παιχνίδια από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών στη περιοχή, τώρα έχει και την πληγή της χολέρας.


ΣΕΛ.  17


ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Εξοντωτικά ωράρια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  13
ΑΙΓΑΙΟ
Διευθετήσεις με «κούρεμα» κυριαρχικών δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  8  -  9
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Μόνο 5 στους 100 παίρνουν άσυλο

ΣΕΛ.  18
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα

ΣΕΛ.  12
ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δίκαιες αποζημιώσεις άμεσα

ΣΕΛ.  15
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την επιτυχία της απεργίας, στις 23 Αυγούστου, ενάντια στην κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον Επισιτισμό - Τουρισμό, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από περιοδείες σε χώρους εργασίας του κλάδου, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για τις επόμενες μέρες.


ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
«Γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή»

H μεγάλη φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση, συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων, που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους. Είναι καιρός και οι πιο εύπιστοι φίλαθλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αρκετά κράτησε αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η εκμετάλλευση. Αυτό το ποδόσφαιρο του κέρδους, των μεγάλων επιχειρηματιών, του στοιχήματος, του τζόγου και των συμμοριών είναι δημιούργημα των αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι αδύνατο πια να εξυγιανθεί. Χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή. Χωρίς ΠΑΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς στοίχημα.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ