Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καπιταλιστική διαχείριση σε αδιέξοδο και μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων
  • Καπιταλιστική διαχείριση ...σε απόγνωση. Μία προς μία, όλες οι προηγούμενες εκτιμήσεις από τους «φωστήρες» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μαζί και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την άμβλυνση της κρίσης και των εκδηλώσεών της, διαψεύδονται παταγωδώς.
  • Τα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) καταγράφουν για τη χώρα μας αδιάλειπτη βύθιση του παραγόμενου ΑΕΠ με ρυθμό που φτάνει στο 7,5% για το α' εξάμηνο του 2011, ενώ σε κατρακύλα συνεχίζουν όλοι οι βασικοί δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας.
  • Το μέγεθος της κρίσης που αγκαλιάζει όλον τον καπιταλιστικό κόσμο επιβεβαιώνουν επίσης τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2011.
  • Στο μεταξύ, κλιμακώνεται σε όλη την ΕΕ το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων, με τα οποία οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιχειρούν να ρίξουν στα Τάρταρα τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα και να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική δύναμη.
  • Μέσα σ' αυτό το βαρύ κλίμα που δημιουργούν οι δυσκολίες στη διαχείριση της κρίσης, συναντιούνται την Τρίτη στο Λονδίνο ο Ν. Σαρκοζί και η Α. Μέρκελ, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την αναμόρφωση της οικονομικής διακυβέρνησης».

ΣΕΛ.  6  -  7,   24

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ