Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολύ ... κλάμα για την Ευρώπη

Κλαίει και οδύρεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της καπιταλιστικής ευρωένωσης, αυτού του ευαγούς ιδρύματος που είχε την κακή τύχη να πέσει στα χέρια μιας «ανήμπορης ελίτ», όπως είπε και ο Δ. Παπαδημούλης. Σπαράζει η χτεσινή «Αυγή». Το πρωτοσέλιδό της εκπέμπει «σήμα κινδύνου», γιατί, όπως αναφέρει ο πηχυαίος τίτλος, «Χρεωκοπούν και την Ευρώπη»! Και αμέσως από κάτω διαπιστώνει ότι «πανικόβλητοι οι ηγέτες της ευρωζώνης τρέχουν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή για να προλάβουν τον κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης»!

Τους κατανοούμε. Ταύτισαν την ύπαρξή τους με την υπεράσπιση της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας από την εποχή της ΕΟΚ ακόμη ως την ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ακόμα και σήμερα που έχουν αποκαλυφθεί πλήρως στα μάτια των λαών το ποιόν της, ο ρόλος και η αποστολή της, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να την υπερασπίζεται. Βομβαρδίζοντας τις λαϊκές συνειδήσεις με αυταπάτες μεγατόνων ότι η ΕΕ που υπάρχει για να εγγυάται τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι δυνατόν να μεταλλαχθεί εν μια νυκτί σε ένωση που θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. «Ατού» και «πλεονέκτημα» χαρακτήριζε προσφάτως ο Αλ. Τσίπρας τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Κι ας οφείλεται σ' αυτήν ακριβώς τη συμμετοχή η τεράστια αιμορραγία του λαού και του τόπου, η κολοσσιαία επίθεση που δέχτηκαν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε κεκτημένα δικαιώματα.

Ο λαός έχει πείρα, θυμάται ότι οι υποσχέσεις για φαγοπότι με «χρυσά κουτάλια» όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, αλλά έφτασε σήμερα να στερείται το ψωμί, να βυθίζεται στην ανεργία, στην ανέχεια, στη φτώχεια. Ας σπαράζει η «Αυγή» και ο χώρος που εκπροσωπεί. Οι άνθρωποι του μόχθου δε συμμερίζονται τον πόνο τους, έχουν δικό τους που οφείλεται σ' αυτούς για των οποίων τη διάσωση καίγεται ο οπορτουνισμός. Και ολοένα και περισσότεροι κατανοούν ότι η προοπτική προς όφελος των συμφερόντων τους περνάει μέσα από την πάλη για την κατάργηση των καπιταλιστών, που κλέβουν το μόχθο των εργαζομένων και κερδοφορούν, και την αποδέσμευση από την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ