Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ξεχειλίζουν από υποκρισία

Ξεχειλίζουν από υποκρισία οι κορόνες της κυβέρνησης για την πάταξη της ατιμωρησίας όσων πολιτικών ή κρατικών αξιωματούχων εμπλέκονται σε υποθέσεις που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Είναι εξόφθαλμα φανερό ότι ο σχετικός νόμος που παρουσίασε τις προάλλες το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, αποτελεί στάχτη στα μάτια και ελιγμό απέναντι στη δυσαρέσκεια του λαού, που υποφέρει από την κυρίαρχη πολιτική. Το ίδιο ισχύει και με τον ντόρο που ξέσπασε με την εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος του αδερφού του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται από δημοσιεύματα να σχετίζεται με εταιρεία που επενδύει σε «ασφάλιστρα κινδύνου» για τη χρεοκοπία κρατών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ταυτόχρονα η κυβέρνηση και η αστική δικαιοσύνη είναι μια τρύπα στο νερό της νόμιμης διαπλοκής ανάμεσα στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που ζει και βασιλεύει στον καπιταλισμό. Τα αστικά επιτελεία καμώνονται ότι θορυβούνται δήθεν από τη συμμετοχή ενός συγγενή του πρωθυπουργού σε εταιρείες που για λογαριασμό ιδιωτών ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας, την ίδια ώρα που ο βασικός κορμός του κυβερνητικού και του κρατικού μηχανισμού είναι στελεχωμένος από τεχνοκράτες, πρώην ή εν ενεργεία στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζών, εφοπλιστικών εταιρειών και πάει λέγοντας. Αλλωστε, από πού αλλού θα μπορούσαν τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις να αντλούν τα στελέχη τους, αν όχι από τα φασκιά της πλουτοκρατίας, για λογαριασμό της οποίας δουλεύουν;

Για το λαό, καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει τίμια τη γυναίκα του Καίσαρα. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός τους: Να παρουσιάσουν ότι μπορεί να υπάρξει «τίμιος» καπιταλισμός. Την ίδια ώρα, βέβαια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να νομοθετήσουν τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για τον μέγιστο δυνατό έλεγχο της διαπλοκής και πάταξης της ατιμωρησίας, στο πλαίσιο του αστικού συστήματος. Τέτοια μέτρα είναι να μετατραπούν υποχρεωτικά σε ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι διάφοροι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα, να καταργηθούν το φορολογικό, το τραπεζικό, το εμπορικό και το επιχειρηματικό απόρρητο.

Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι συμπληρωματικές των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα και στο σύνολό τους έχουν στόχο να το θωρακίσουν απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική. Καλλιεργούν την ψευδαίσθηση στο λαό ότι κόπτονται για την «ισονομία» και τη διαφάνεια και την ίδια ώρα νομοθετούν μέτρα που οξύνουν τις ταξικές αντιθέσεις, σπρώχνουν το λαό βαθύτερα στη φτώχεια και πριμοδοτούν ένα νέο κύκλο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν και στην οποία ρίχνουν για δόλωμα ακόμα και τα δημοψηφίσματα. Τη δική του δίκαιη οργή προσπαθούν να ενσωματώσουν, να την αποπροσανατολίσουν, να την αποτρέψουν από το να ριζοσπαστικοποιηθεί. Να μην τους κάνει ο λαός τη χάρη. Οργανωμένα και ταξικά να πολεμήσει την πολιτική τους, να την ανατρέψει.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ