Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το Σεπτέμβρη στην Κωνσταντινούπολη

Μετά το Μάη 2010, όταν διεξήχθη με επιτυχία η πρώτη τριμερής συνάντηση κινημάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο στη Μυτιλήνη, η «σκυτάλη» περνάει στην Κωνσταντινούπολη όπου η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας θα φιλοξενήσει τη δεύτερη τριμερή συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες από την ΕΕΔΥΕ και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στις 24 - 25 Σεπτέμβρη στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ», όπου έχει και την έδρα της η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας. Στα σχέδια των τριών οργανώσεων είναι να μεταβούν δεκάδες μέλη των επιτροπών από Ελλάδα και Κύπρο (όπου θα συμμετέχουν και συναγωνιστές Τουρκοκύπριοι) στην Κωνσταντινούπολη και μαζί τους και μουσικά συγκροτήματα με σκοπό τη διεξαγωγή βραδιάς αλληλεγγύης των λαών με αντίστοιχη συναυλία, καθώς και άλλες συναντήσεις και ανταλλαγές.

Η ΕΕΔΥΕ προσδίδει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία μεγάλη σημασία, λόγω και των εξελίξεων στην ευρύτερη γειτονιά μας, των σχεδίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, του ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον της Λιβύης, αλλά και των γενικότερων επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η Συνάντηση των κινημάτων, που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης (ΠΣΕ), θα συμβάλει στην κοινή πάλη και το συντονισμό του αγώνα των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και των τριών λαών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ