Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Διορίστηκε το δικαστικό συμβούλιο

Εγινε χτες - κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Βουλής - η κλήρωση των μελών του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου (αποτελεί τον προθάλαμο του ειδικού δικαστηρίου), με βάση την απόφαση της Ολομέλειας για την παραπομπή του πρώην υπουργού Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου σχετικά με την υπόθεση της παραγγελίας και κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων του πολεμικού ναυτικού.

Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Β. Λαμπρόπουλος, Ν. Λεοντής, Ι. Παπαδόπουλος και οι Ε. Γαλανού και Ν. Ρόζος από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Κληρώθηκαν επίσης τρεις αναπληρωτές. Εισαγγελέας κληρώθηκε ο Ν. Μαύρος, με αναπληρωτή τον Ι. Τέντε. Το δικαστικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις νομικές πτυχές της υπόθεσης και για το εάν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα, ώστε να εισηγηθεί την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στο ειδικό δικαστήριο.

Στο μεταξύ, στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής που ασχολείται με την υπόθεση των υποβρυχίων (πλην του σκέλους που αφορά στον Α. Τσοχατζόπουλο, που έχει ήδη παραπεμφθεί) θα εξεταστούν την ερχόμενη βδομάδα κατά αντιπαράσταση εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, καθώς διαπιστώθηκαν αντιφάσεις στις καταθέσεις στελεχών των δύο υπηρεσιών σχετικά με την πορεία υλοποίησης των λεγόμενων αντισταθμιστικών ωφελημάτων της σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ