Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οταν δεν συμφέρει η πραγματικότητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για τον δημοσιολόγο του «Βήματος», Γ. Πρετεντέρη, όποιος λέει ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας της CIA λέει «μπαρούφες». Δεν θα ασχολιόμασταν με τις «πρετεντέρειες» μπαρούφες, αν δεν φωτογράφιζε το ΚΚΕ, αναφέροντας στο άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής»: «Βεβαίως, εκείνοι που ανακάλυψαν ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν πράκτορας της CIA είναι περίπου οι ίδιοι που είχαν βρει στο παρελθόν ότι και ο Νίκος Πλουμπίδης ήταν πράκτορας των Αμερικανών - άρα, δεν ξέρω πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουμε τις διαβεβαιώσεις τους...».

Δε γνωρίζουμε αν ο κ. Πρετεντέρης ήθελε περισσότερο με αυτό του το άρθρο να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, ταυτίζοντας το λόγο του, τις θέσεις του με «μπαρούφες» και θεωρίες συνωμοσίας, επιχειρώντας μάλιστα και - τουλάχιστον ατυχείς - συγκρίσεις με άλλες εποχές και συνθήκες εντελώς διαφορετικές ή να υπερασπιστεί τα ...ευαγή ιδρύματα των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών ή και τα δύο ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση, είναι πασίγνωστο ότι ο Μπιν Λάντεν στρατολογήθηκε από τη CIA στα 22 του για να ηγηθεί των μουτζαχεντίν στην «Επιχείρηση κυκλώνας» που σχεδίασε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του τότε Αμερικανού Προέδρου Τζ. Κάρτερ, Ζ. Μπρεζίνσκι. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρ. Κουκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν», δήλωσε (8/7/2005): «Το όνομα "Αλ Κάϊντα", επί της ουσίας, είναι ο κωδικός του αρχείου των αμερικανικών υπηρεσιών με τα ονόματα χιλιάδων μαχητών μουτζαχεντίν που είχαν στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί από τη CIA».

Οπως γράφει ο κ. Πρετεντέρης: «Ο καθένας ονομάζει πραγματικότητα μια δική του αντίληψη των πραγμάτων και μέμφεται καχύποπτα όσους παρουσιάζουν κάποια πραγματικότητα διαφορετική από εκείνη που νομίζει»... Ο ίδιος, με κάθε του γραπτό, επιβεβαιώνει πως όταν η πραγματικότητα δεν συμφέρει την αντίληψή του, ταυτισμένη με της κυρίαρχης τάξης, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Οσο για τον Πλουμπίδη, ας μην τον πιάνει στο γραφτό του. Η τάξη που ο ίδιος υπηρετεί τον δολοφόνησε, γι' αυτό ας αφήσει κατά μέρος τις συκοφαντίες των εκτελεστών των στελεχών του ΚΚΕ στην αντικομμουνιστική του προπαγάνδα. Είναι τόση η σαπίλα τους διαχρονικά που δεν τους ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ