Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Με πάθος στο πλευρό της κυβέρνησης

Είπε κυνικά ότι με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό προστατεύεται ο τουρισμός!

Την απόλυτη ταύτιση, ακόμα και φραστικά, της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές της κυβέρνησης, πιστοποίησε με την ομιλία του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος, που αντικατέστησε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε ο κυνισμός της τοποθέτησής του, αφού ανέφερε ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, τον ελληνικό τουρισμό, πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τη χώρα μας αλλά και την αξιοπρέπεια και την εικόνα της Ελλάδας».

Αναφορικά με την ελληνική εμπλοκή, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα στις εξελίξεις» ζητώντας από την κυβέρνηση «να επιδιώξει και την διπλωματική συμβολή της για να ανοίξει δίαυλος με τους συντελεστές των εξελίξεων στην Λιβύη». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του συμβουλίου ασφαλείας και παρέχει διευκολύνσεις στις συμμαχικές δυνάμεις». Ανέφερε, παράλληλα, ότι «η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε», όμως «ο αραβικός σύνδεσμος παρά τις αρχικές διακυμάνσεις έδειξε το δρόμο».

Επίσης, σημείωσε ότι «προβληματισμό έχει προκαλέσει η αδυναμία συνεννόησης στους κόλπους της βορειοατλαντικής συμμαχίας», όμως «εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης». Κατέληξε, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός», αφού «δεν ταιριάζει στην χώρα ο χαρακτηρισμός του επιτήδειου ουδέτερου». Η κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στο ότι στο παρελθόν «υπήρχαν εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Καντάφι», ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκηρύξει τις σχέσεις αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ