Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση αύριο ενάντια στα χαράτσια των διοδίων

Τις μπάρες διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα σηκώσουν αύριο Πέμπτη, οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας, που συγκροτούν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Ενωση Γυναικών Λάρισας - μέλος ΟΓΕ, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απαιτώντας την κατάργηση του χαρατσιού. Η αναχώρηση για τα διόδια θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα, από την πλατεία Λαού.

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σύσσωμες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, να δώσουν μαζικό και αποφασιστικό «παρών» με τη συμμετοχή τους. Και υπογραμμίζει: «Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα! Να μην τρομοκρατηθούμε και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας.

Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σε κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο δρόμος που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.

Να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.

Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας, και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ