Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Παλλαϊκή καταδίκη της επέμβασης

Συγκεντρώσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας

Σε συγκεντρώσεις και κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο καθώς και οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, αύριο, Πέμπτη 24 Μάρτη. Οι συγκεντρώσεις έχουν οριστεί για το Ηράκλειο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κορνάρου, στα Χανιά στις 7 μ.μ. στα Νέα Καταστήματα και στο Ρέθυμνο στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Την επέμβαση των ιμπεριαλιστών δυνάμεων στη Λιβύη και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. «Δε νομιμοποιούμε - τονίζει - καμιά ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ο λιβυκός λαός είναι ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει την τύχη του. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει τα συμφέροντά του με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη καταγγέλλουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, το ΔΣ του Ε' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης απέρριψε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το ψήφισμα που κατέθεσε για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Τόσο ο περιφερειάρχης, Α. Γιαννακίδης, όσο και οι σύμβουλοι της παράταξής του απέρριψαν το αίτημα χωρίς καν να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν γιατί αρνούνται τη συζήτηση του θέματος, παρά τις αντιδράσεις τόσο των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αλλά και των άλλων παρατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ