Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ
Προτάσεις γραμμένες από την πλουτοκρατία

Τις θέσεις της για την οικονομία παρουσίασε χτες η Ντ. Μπακογιάννη

Κωδικοποίηση και σύνοψη των προτάσεων που έχουν κάνει κατά καιρούς οι φορείς των εργοδοτικών ενώσεων (ΙΟΒΕ - ΣΕΒ, ΕΒΕΑ) και εν πολλοίς έχουν ενσωματωθεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας, αποτελούν οι προτάσεις που παρουσίασε χτες η Ντ. Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι το κόμμα της υπηρετεί πιστά τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι 38 προτάσεις που απαρτίζουν το «νέο οικονομικό μοντέλο» που οραματίζεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διασφαλίζουν την αειφόρο κερδοφορία των μονοπωλίων και σαρώνουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ορισμένες από τις προτάσεις: «Πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, μείωση και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του, κίνητρα για την επιστροφή των άμεσων ξένων επενδύσεων, συστηματική και τολμηρή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, για να ευνοηθούν οι προσλήψεις, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις».

Κατά τα άλλα, η Ντ. Μπακογιάννη κατονόμασε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη ως κεντρικό πρόσωπο των «καραμανλικών» στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των wikileaks, συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ. Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε:

«Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν - το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία - οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ