Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ και περιοδεία στο ΜΗΤΕΡΑ

Πυκνώνουν οι δραστηριότητες σε τόπους δουλειάς για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της 10ης Μάρτη

«Στο δίλημμα υποταγή ή ρήξη εμείς επιλέγουμε τη ρήξη. Καλύτερη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά από τον αγώνα για το δίκιο δεν υπάρχει και εμείς οι γυναίκες το ξέρουμε καλά αυτό».

Αυτό τόνισε χτες η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εργαζόμενες γυναίκες, χτες το πρωί, στον ΟΑΕΔ στον Αλιμο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενόψει της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Πέμπτη 10 Μάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στη μέρα - σταθμό του γυναικείου κινήματος ανέφερε σχετικά: «Ενάμιση αιώνα μετά την κινητοποίηση των εργαζόμενων γυναικών στη Νέα Υόρκη ποιο είναι το κυρίαρχο συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα; Οτι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει την ισοτιμία στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, γιατί αυτή η ισοτιμία έρχεται σε αντίθεση με τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα.

Το ερώτημα που μπαίνει σήμερα είναι: Θα τους αφήσουμε να περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα και το σφαγιασμό των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας; Εμείς λέμε όχι και γι' αυτό καλούμε τις μισθωτές γυναίκες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μικρομεσαίες αγρότισσες, τις νέες γυναίκες να έρθουν μαζί μας και να πάρουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους στα χέρια τους. Μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ να πάρουν μέρος στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό».

Περιοδεία στο «ΜΗΤΕΡΑ»

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Kάλεσμα στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού μαιευτηρίου «Μητέρα» να ξεσηκωθούν πριν είναι αργά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους, απηύθυνε χτες αντιπροσωπεία της ΟΓΕ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) που περιόδευσε στο μαιευτήριο. Οι συνδικαλίστριες και εκπρόσωποι του γυναικείου κινήματος κάλεσαν τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 10 Μάρτη.

Οι εργαζόμενες έπαιρναν τα υλικά που μοίραζε η αντιπροσωπεία, εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους για τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε όλα τα επίπεδα, για τους αντιασφαλιστικούς νόμους και το πότε θα βγουν στη σύνταξη, για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ