Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Η 10η Μάρτη σταθμός κλιμάκωσης του αγώνα

Το φυλλάδιο που μοιράζουν οι γυναίκες της ΟΓΕ στις εξορμήσεις και τις παρεμβάσεις
Το φυλλάδιο που μοιράζουν οι γυναίκες της ΟΓΕ στις εξορμήσεις και τις παρεμβάσεις
Κανένας εφησυχασμός, καμιά αναμονή!

Με αυτό το σύνθημα οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ρίχνονται στην τελική ευθεία προπαγανδίζοντας παντού και μαζικά τα συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη), οι συσπειρώσεις του ταξικού κινήματος «οργώνουν» αυτές τις μέρες τους τόπους δουλειάς, καλώντας μαζικά εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και αγρότισσες, νεολαία, να μετατρέψουν τη μέρα αυτή, σε μέρα αντίστασης και οργάνωσης. Οι συγκεντρώσεις για τις 10 Μάρτη έχουν οριστεί στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς:

  • Σήμερα Παρασκευή 4 Μάρτη:

-- Στην εταιρεία ΜΕΛΛΟΝ.

-- Στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» και στο Καζίνο στην Πάρνηθα.

-- Στα καταστήματα LIDL στα Μελίσσια και στην Ανοιξη.

-- Στο εργοστάσιο LARO, από το χώρο του ξύλου.

  • Το Σάββατο 5 Μάρτη: Από το χώρο του Εμπορίου, θα γίνει πανεξόρμηση στην Ερμού στις 11 π.μ. και στις 12 το μεσημέρι, στο πολυκατάστημα «Hondos» στην Ομόνοια.
  • Την Τρίτη 8 Μάρτη:

-- Θα γίνει εκδήλωση στα «Praktiker» Ταύρου στις 2.00 μ.μ.

-- Παρέμβαση στα εργοστάσια ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ELITE, ΦΕΙΔΑΣ, ΛΟΥΝΑ.

-- Στα εργοστάσια Μετάλλου ΧΕΡΟΥΒΙΜ και ΣΒΑΜΠΕ.

-- Στη ΜΑΡΦΙΝ, στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Συγγρού. Στην EXECUTIVE, στη FIRSTDATA, στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στο Γέρακα και στην EUROBANK Καλλιθέας.

-- Στα ξενοδοχεία «Athens Plaza», «Novotel» και «Marriot». Επίσης, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Hilton».

-- Παρέμβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

  • Την Τετάρτη 9 Μάρτη:

-- Παρέμβαση στην ΠΥΡΚΑΛ.

-- Παρέμβαση στον «Ευαγγελισμό», από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

-- Παρέμβαση στα ξενοδοχεία «Metropolitan» (όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ΓΣ) και «Intercontinental».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), όπου καλούνται οι εργαζόμενες στις κατασκευές, καθώς και οι εργαζόμενες, άνεργες, νοικοκυρές, γυναίκες και κόρες των οικοδόμων.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής οργανώνει σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των γυναικών και όλων των εργαζομένων του κλάδου, την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ.).

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Αντίστοιχα, για τις 10 Μάρτη, συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, όπως: Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 6.30 μ.μ. Στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς, στις 7 μ.μ. Στη Ζάκυνθο, στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στις 6.30 μ.μ. Στη Χαλκίδα, στην πλατεία Αγοράς, στις 6.30 μ.μ. Στο Αλιβέρι, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ. Στη Λιβαδειά, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο. Στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου, στις 6.30 μ.μ. Στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, στις 7 μ.μ. Στην Ξάνθη, στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Κοζάνη, στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Πτολεμαΐδα, στην κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ. Στην Κατερίνη, στο Συντριβάνι (Πλατάνι), στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ